Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ribnikolaevi - майстор
Сега ново 20 излезе. Понеже тия клеми за SFTP жилата се редят шахматно, един ми разправя, че трябвали специални клещи, не обикновени. има ли нещо вярно? Не ми се хаби клема да пробвам, че не са евтини.
sstefanov - майстор
Не е "шахматно", а е по този начин:
Изображение

Така се правят всички мрежови кабели. Кримпват се със специални клещи за кримпване:

Изображение
ribnikolaevi - майстор
Прочети цялата тема и тогава ... знам че ги разбираш тия неща, ама тук .....
Купих специални клеми за моя кабел, по-дебели са жилата и не се събират по този начин. Затова при моите клеми за SFTP се разполагат шахматно. Въпросът е дали може с клещите с които се климпват и показаните от теб кабели, или трябват по-различни?

Ей за това иде реч:
http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat= ... 00&promo=0
Обърни внимание на схемата вдясно
sstefanov - майстор
Да, прочетох темата. "Чукча писатель...", нали знаеш :)

Питай в Арго контар преди да кримпваш, от там ще ти кажат с какъв инструмент се прави и дали може с нормални клещи.
ribnikolaevi - майстор
Звъннах им, те нямали от специалните клещи (но по принцип съществуваттакива), техните клиенти работят с обикновените и леко се смачквали клемите. Което ще рече, че не е стандартна процедура и ще трябва да търся някой опитен, или пък да намеря от специалните клещи за 7 категория.
thinkpad - майстор
Така, клемите за да се съберат в стандартен RJ45 куплунг са стандартни, като дължината на пиновете за проводниците, които са разположени във вторият ред сигурно е по-голяма, отколкото тези за първият ред. Би трябвало да може да се кримпят и с обикновени клещи. Най-добре обаче да питаш продавача. Аз ти казах, че това SFTP е таралеж в гащите... Да беше сложил обикновено FTP
ribnikolaevi - майстор
е да бях де, ама ...
За продавачите - казах по-горе какво казаха. Че се правило с обикновено клещи, но нещо се смечквало.
ribnikolaevi - майстор
Работата е съвршена, доколко качествено още не знам, че не съм сложил розетките.
Наистина ламаринката се смачква, но това не ми пречи.

Между другото ми попадна и още една скъпотия, която обаче се работи без клещи:
http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat= ... 00&promo=0

И още едно между другото: Видях, че тия от кабелната ползват само 4 от осемте жила на кабела. Става въпрос за кабелна и интернет.
thinkpad - майстор
ribnikolaevi написа:
И още едно между другото: Видях, че тия от кабелната ползват само 4 от осемте жила на кабела. Става въпрос за кабелна и интернет.
За 100Mbps link са достатъчни 4 жила. Останалите 4 могат да се ползват за друго, често за POE - power over ethernet или да се пусне още един link от 100Mbps. За 1Gbps и нагоре си трябва пълният набор от жила.
ribnikolaevi - майстор
Имам инсталация тип "звезда" (ако така се казва, но мисля, че е ясно за какво става въпрос).
Пуснал съм 5 клона + 1 за евентуален вход от сателитна чиния на терасата. Във всяка стая обаче съм предвидил по две точки (конзоли).

Да разбирам ли тогава, че има шанс да ползвам една розетка като показаната картинка - Детайл и същият кабел продължава до ъгъла и там да ползвам друга розетка? Т.е. - едни кабел - в средата му розетка и в края още една? Каква джаджа трябва да ползвам за да направя връзката при първата розетка?
Прикачен файл:
Слаботокова.jpg
Прикачен файл:
Слаботокова Детайл.jpg
Слаботокова Детайл.jpg (85.65 KиБ) Видяна 2431 пъти

Тема "Свързване на S-FTP към RJ45" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: