• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 100
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
hladnia - специалист
ivanovbg написа:
Не ми се спори, но за пример ако сложим един грец след акумулатор и мерим напрежението ще видим че е по малко с около 1волт.
Докато обикновените силициеви диоди имат пад на напрежение в права посока около 0,6—0,7 V, използването на диоди на Шотки позволява той да се намали до 0,2-0,5 V. Този малък пад на напрежение е присъщ само на диодите на Шотки с максимално обратно напрежение от порядъка на десетки волта. По-високият пад на напрежение става сравним с параметрите на аналогичните силициеви диоди, което ограничава използването на диодите на Шотки. Например, за силовия диод на Шотки 30Q150 с максимално възможно обратно напрежение 150 V при постоянен ток 15 А падът на напрежение се нормира на ниво от порядъка на 0,75 V (T = 125 °C) до 1,07 V (T = −55 °C).
ivanovbg - майстор
hladnia написа:
ivanovbg написа:
Не ми се спори, но за пример ако сложим един грец след акумулатор и мерим напрежението ще видим че е по малко с около 1волт.
Докато обикновените силициеви диоди имат пад на напрежение в права посока около 0,6—0,7 V, използването на диоди на Шотки позволява той да се намали до 0,2-0,5 V. Този малък пад на напрежение е присъщ само на диодите на Шотки с максимално обратно напрежение от порядъка на десетки волта. По-високият пад на напрежение става сравним с параметрите на аналогичните силициеви диоди, което ограничава използването на диодите на Шотки. Например, за силовия диод на Шотки 30Q150 с максимално възможно обратно напрежение 150 V при постоянен ток 15 А падът на напрежение се нормира на ниво от порядъка на 0,75 V (T = 125 °C) до 1,07 V (T = −55 °C).
Мерси за инфото :partyman: Но защо ли си мисля че ако включиш грец на акумулатор тока минава през 2 диода? :?

Прикачен файл

images.jpeg
images.jpeg (4.15 KиБ) Видяна 3144 пъти
petkov_75 - специалист
procar написа:
Боядисах целия апартамент с Dulux преди 3 год. мога да кажа че с 2 ръце стана страхотно ,има голяма покривност. После боядисвахе в брат ми таваните с Леко със сребърни йони,минахме по 3 ръце и не стна толкова бяло като Dulux-a.Не съм провесьоналист бояджия а аматьор,боядисвал съм с няколко български и мога да кажа че друг път няма да ползвам такъв.
Купувал съм го от един магазин на Раковска.Можеби са развалили качеството.
:-D
hidrazin - майстор
Зарядно за акумулатор.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Как го измери ампеража на празен ход, че не ми е ясно?
onkelabg написа:
Пускам зарядното и меря с мултицета/10ам обхват/ на щипките... :?
:partyman:
nikolovvd - майстор
Ако го превключи на променлив ток може да изпише на дисплея "КозлодУЙ"
todortv - майстор
И следва:
onkelabg написа:
исках да проверя с колко зарежда без товар самото зарядно....дали е така както пише 3,5ам дава и се оказа че е така...
Krass - майстор
:prayer: Иде ми да си хвърля дипломата :lol:
hidrazin - майстор
nikolovvd написа:
Ако го превключи на променлив ток може да изпише на дисплея "КозлодУЙ"
Няма как да стане. Вероятно уредчето му е от магазин за един лев и не може да изписва букви на дисплея. :lol:
hidrazin - майстор
ohdan написа:
на греца си е указано кое е "+ "даже е и завъртяно в друга посока, няма как да се сбърка. Но кои от изводите на вторичната намотка е "-" , с мултицета колкото и да сменях накрайниците , не ми показва кое е?
Дойде зимата и се почна пак със зарядните и неизменно следващите ги бисери.
8180 - майстор
hidrazin написа:
Дойде зимата и се почна пак със зарядните и неизменно следващите ги бисери.
Ти пък - от една зима не се "изстива" толкова - поне от 7 до 12 клас ги "замразяват".
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 100

Тема "Бисери на форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: