• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
moreno - специалист
Да споделя и аз до къде стигнах,събрал съм вси4ко необходимо за инсталацията но....
при експериментите помпата се държи прилично на UPS-малко променя шума си.
Обаче тялото хич не му харесва да работи на UPS и то и UPS почват да издават странни звуци,
и вентилатора спира.Дали не му харесва синусоидата на UPS?
UPS e Cyber Power OP500TE,тялото Мidea 12 обикновен сплит.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Водната помпа и тя ли е на UPS-а?
Ако оставиш само тялото на UPS-а, какво става - пак ли е така?
На максимален вентилатор не е ли по-добре.
"... и вентилатора спира" - някакви индикации за грешка? (нещо да мига ?)
moreno - специалист
Помпата -да и тя е на UPS-а,работи си само малко променя звука.
Тялото е на FAN-и не дава грешка,когато изключа захранването на UPS-a(симулирам липсата на ток) вентилатора почва да бучи и постепенно спира.Оставям го така само няколко секунди,не знам дали няма да се скапе нещо.Винаги се случва-независимо дали само тялото е включено към UPS или има и друг консуматор.
Руснаците не са особено очаровани от тоя UPS. - пък и аз де.
Не че всеки ден гледам синусоиди на UPS, ама на тая и викат апроксимирана (псевдо) синусоида. Честно казано не ми изглежда на синусоида. Друго - батерията е 4,5Ah - май не съм виждал по-слаба. Пък ако е на 3 години сигурно и 1Ah не е останал, отделно вътрешното и съпротивление се е повишило.
Друго проблемно е че обикновените мидеи се захранват през обикновен траф (не е с импулсно захранване) и не му се харесва такава "синусоида".
Следващият проблем - обикновено при мидея вентилатора се управлява фазово, което си е проблем при тази "синусоида" - прехода на "синусоидата" през 0-лата е прекалено стръмен и не съм сигурен дали не се обърква процесора.
Мога да стискам палци проблема да е само от батерията - съмнявам се да е само от там.
По скоро те съветвам да оставиш UPS-a само за помпата, че иначе няма да изкарат и 10 мин. двете.
http://www.ixbt.com/power/ups/cp_op500.shtml
moreno - специалист
Благодаря за съветите.Определено не е от батерията-в момента съм с външен акумулатор.
Така и ще бъде само помпата на UPS-а.
dobmilen - напреднал
Здравейте,
Да кажа само,че изчетох цялата тема и никаде никои не споменава,това чудо подобие на конвектор ще работи ли и на отворена система. а ?
dobmilen написа:
Здравейте,
Да кажа само,че изчетох цялата тема и никаде никои не споменава,това чудо подобие на конвектор ще работи ли и на отворена система. а ?
Би ли споделил поне едно съществено предимство на затворената система, че не се сещам? - освен автоматична пълначка - то не е съществено ама сега се сетих за тая глупост.
Разширителя ако е по-високо от тялото няма проблем. Осигури му циркулация и да видиш. Подобие викаш - туй чудо е правено да отдава 4kW при 45гр. на водата (за тяло 12-ка с дебит 750m3/h) - като пример го давам.
Дай конвектор с такъв дебит и при такава темп. на водата да изкара повече kW-ти и да е под 60лв.
bulhomes2 - майстор
Конвекторите на вилата първо ги замъчихме на отворена система, ама не щяха да пуснат водата през тях. Като я "затворихме" и тръгнаха. Продавача твърдеше, че тънките тръби на конвекторите създават голямо съпротивление при отворена система и водата циркулира по пътя с най-малко съпротивление - серпентината на бойлера. При система под налягане това съпротивление намалявало (или изчезвало). Не мога да споря дали е така, но факт, че при нас помогна.
Сигурно обезвъздушаване, кранове където има по-дебели тръби ( с малко съпротивление).
Нито тока нито водата е луда да минава по пътя на най-голямото съпротивление.
bulhomes2 - майстор
Бащицата е водопроводчик и познай дали не е фраш с кранове, където е възможно! Всеки кръг е с по 2 крана. Вече не си спомням какво сме пробвали, но със сигурност сме затворили серпентината на бойлера. Май се "отпуши" един конвектор, а за останалите трябваше пак да се играе бавно и досадно с кранчетата.
Питаше за едно предимство и затова го споменах. Не искам да изглежда, че се заяждам.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: