Напишете въпрос свързан със санирането.
prascho - майстор
Това с климатика още не мога да го асимилирам. При нас няколко сезона лятно време е най-прохладно и се живее на 1 етаж щото лъха студ от мазето. С плочки сме и няма никаква изолация тъй като преди 10 години никой не е мислил за подобни чудесии. На тавана не се живее от жега. Ще го видя как ще бъде климата след като преправих изолацията поне в хоризонталните части на 20 см вата. Едно знам, лятото ако е жега на тавана зимата ще е клинч; лятото ако е студено на 1 етаж, зимата е клинч :-D. В момент в стаята ми е 17 градуса, а сутрин като стана е 13. Питам имам ли нужда от изолация :?: На скоро чух изказване по телевизията от представител на топлофикация, че човек усеща студ при температури под 14 градуса. Не е вярно, или продължителното каляване при мен е довело до аномалия :).
Takezo Sensey - модератор
:roll: блг. ви момчета мнного як саит :wink: :wink: :wink:
Тани - модератор
Мисля , че всеки с чудил защо при една и съща температура в стаята през лятото ни е горещо , а през зимата ни е студено. Когато стените са студени(топли) се създават течения , които въздействат върху тялото ни . Едно от предимствата на вътрешната изолация е , че температурата на стените е максимално близка до тази на въздуха.
Даааа така е , имам малко опит и някои друг обект в сухото строителство,въпреки че все още има "професори" по топлоизололация които го отхвърлят :lol:
prascho - майстор
Личното ми мнение, че предимства, а не недостатъци притежава вътрешната изолация. По-бързо се затопля помещението, тъй като се намалява коефициента на топлопроводимост. Когато помещението се загрява по-бързо и няма от къде да напусне топлия въздух какво ме грее, че се губи акумулиращия ефект на външните стени. Разбира се, че по-хубаво нещо от външната изолация и добра изолация на тавана няма. Вътрешната е едно не чак толкова лошо решение, когато не достигат финанси. Трябва да се съобразим с един важен момент: при вътрешната изолация се маблюдава неприятен ефект в ъгловите участъци къде се осъществява контакта между външна и вътрешна стена, тъй като там има голяма вероятност да се появи термомост. /остават едни незащитени 25 см, колкото е дебелината на вътрешната стена/.
EDI - майстор
5 см върши работа, но е минимума.При определени зимни климатични условия не е достатъчно.
Ок ама защо 5 см ,да е достъчно,щото това е практиката или щото другите дебелини 6,8 см излизат много скъпо.Нека някой специалист се обоснове.И наистинали 1 см . повишава температурата на стената с 2 гарадуса.....или при 5 см. стената ще е + 10 градуса.Или това за тази зависимост някакъв мит
Лесоламинат - специалист
Практиката е показала,че при нашите климатични условия съотношението цена/топлопроводимост е най-приемливо за дебелина 5 см.А това с градусите не е точно така.Ако е вярно,слагаш 15 см. и изобщо не палиш.
Много много си прав :headbash: стоплих вече...особенно с 15 см. наистина ако имаше тази зависимост .....нямаше да ползваме топло.

Тема "Въпрос за дебелината на външна фасадна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: