Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Ето ти схемите:

http://atmos.cz/english/instalace-kotlu ... e-zapojeni

Аз моята система точно по такава схема я преработих, и сега съм доволен.
bobiavto - специалист
Благодаря за съдействието, ще ги проуча, и пак ще пиша. :supz:
lakosste - специалист
шоп написа:
bobiavto, помисли защо почти 7 отоплителни сезона не си имал проблеми, а от края на миналия и от началото на този, при горене на метровици проблемите започнаха. Според мен причината е във високата влажност на горивото.
Предполагам преди това си бил на пелети и сега си мислиш, че с дърва скадирани от май месец ще е същото. Дървата са ти мокри. Вземи от паркетаджия влагомер и ще се убедиш. Дървата аз ги горя след като са престояли 1.5-2 години на сухо и проветриво място.

Системата ти има дребни забележки, но според мен не са причина да правиш капитални ремонти и да наливаш пари.
Колегата е много прав.Също така спри да гориш чамов материал защото съдържа много смоли които кондензират по стените на котела тъй-като имаш водна риза,докато ако се гори в обикновенна печка няма този проблем обаче полепите ще са в комина тогава.
bobiavto - специалист
Да, колеги, има много логика в думите ви и определено и това сигурно проблем.
След два дни на сериозни наблюдения и изгарянето на 50кг. въглища се получиха следните резултати:
1. Европалетата са поне на 5 год. и ги сложих отдолу, залях с въглищата и отгоре само разпалки, докато поемат.
2. При температура вътре в котела от 75гр. темпа на изхода беше 55 - явно този термостат нещо не работи като хората.
3. При затворена врата котела само си дими и тлее, което миналият сезон го нямаше. Това ме навежда на мисълта, че веригата, която контролира вратичката не е добре регулирана- имам съмнения,че малкият я е пипал. Възможно ли е от това да не работи в правилният температурен режим? Щом го отворя и тръгва като подивял - веднага дига градусите.
Как се регулира тази верига?
LazarGanev - "Велик майстор"
1. Нагласяш котелния термостат на температурата, която показва термометъра на котела
2. При това положение клапата за въздуха трябва да е почти притворена (на 5мм) и синджира да е опънат.
3. Обикновено това се прави при студен котел, като нагласиш н 30*С и се проверява на 90*С
naskov - майстор
В ръководството на Хъниуел, доколкото си спомням пише, че настройката се прави на 60*С, като тази темпертурара трябва да е стабилна. Другото както казва LazarGanev.
VLADO66 - майстор
На Хъниуел термостата действа доста точно и с голям ход на веригата.
filmatoplo - майстор
Само тази марка е точна и сигурна , загрей котела на 60 градуса ,постави регулатора на цифра 60 , клапата да е почти затворена на 5мм ,синджира да е опънат -готово , сега завърти врътката на регулатора на колкото искаш да ти загрее котела макс -примерно 70-80 гр .
nikolovvd - майстор
Бе никой ли не се усъмни в изправността на термометъра?
на комшията се получи обратния ефект. На котела температурата 60 градуса, а радиаторите не могат да се пипнат.
На изхода на котела монтирахме един тройник с нов термометър и се оказа, че термометъра на котела лъже с 25-30 градуса.
Аз си купих един термометър, който се монтира преди крана на радиатора, за да следя температурата на входящата вода. Първият лъжеше като дрът циганин и го рекламирах. Дадоха ми друг и той същата работа - боклук от класа. Ядосах се и го разглобих, за да го ремонтирам. Започна да показва вярно, но само в диапазона 40-70 градуса, което ме устройваше. Сега вече е изхвърлен и разчитам на електронен.
Щом обезвъздушител след 2-3 години не работи коректно, какво остава за механичен термометър. Ако искате точна информация за температурата, или цифров, или ако имате възможност да си намерите - живачен.

Тема "Проблем с катран при Виадрус U22" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: