• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vekota - специалист
Да обобщим ,може ли от двата уреда да стане токоизправител ? Ако може как ? Какво трябвя да се купи?
Не за друго а защото имам още една такава отверка и само пълнят шкафовете.Като не стават за зарядно за какво друго мога да ги ползвам?
gogo7777 - майстор
Трансформатора е слаб и най вероятно той да е дефектирал. Как са свързани краищата на трафа? Ако вторичната има по 155 навивки на макара (приблизително 10-12 навивки за волт), може да пробваш да свържеш по отделно първичните и вторичните паралелно (начало с начало и край с край). Така ще увеличиш изходния ток почти двойно (ама пак ще е малко), разреден акумулатор дърпа бая ток в началото на заряд. Ако напишеш как са свързани ще го мислим. Може просто да смениш трафа с подходящ за зарядно. Това е просто един токоизправител.
vekota - специалист
Ще го разглобя и ще снимам точно кое как е свързано за да няма разминаване.
vekota - специалист
vekota написа:
Ще го разглобя и ще снимам точно кое как е свързано за да няма разминаване.

Прикачен файл

Снимка0358.jpg

Прикачен файл

Снимка0357.jpg

Прикачен файл

Снимка0356.jpg
hidrazin - майстор
И защо всички решихте че е слаб? Човека даде линк към самото изделие. Там пише:
Захранващ блок, 220VAC, 50Hz, изход 20VDC (30VDC), 3.3A, 66VA (99VA), стабилизиран
Явно всички гледат само картинките и се подвеждат от двата предпазителя по 1 ампер. Вероятно и двата са на мрежовото захранване. Трафа си е към 100 вата.
Нека vekota да снима трафа така, че да му се вижда какво пише на него и тогава ще го мислим. Доколкото се вижда от снимките има вторично 22 волта и 15 волта.
При ток 3,3 ампера си е идеален за зарядно.
:partyman:
vekota - специалист
Ето снимка. Дори и да е заминал трафа споменах че имам общо три отверки от които само тази е приравяна.

Прикачен файл

Снимка0359.jpg
lyubohar - майстор
Досега се въздържах,за да се изкажат разбиращите.
Това изгаряне на бушон след 5-10мин.ме озадачава.
Трансформатора загрява ли?
Проверени ли са диодите?
За проба може да се прескочи мрежовия филтър.
Навремето си правех сам зареждачки за акумулатор-особено в голямата криза с тока.
4 руски големи диода и трансформатор.Нищо повече.
Даже с изгорели крайни-SFT 214.
vekota - специалист
Добре ето пак снимки и дано да помогнат слагам 1а бушон започва да зарежда и да дига заряда до 1мин макс. се появиха тези стойности и изгоря бушона??? Нищо не нагрява направо бушота гръмва.Мога да сложа по голям бушон да пробвам или от двете отверки ако могат двата трафа да се обединят незнам приемам съвети всякакви.

Прикачен файл

Снимка0363.jpg

Прикачен файл

Снимка0361.jpg

Прикачен файл

Снимка0360.jpg
hidrazin - майстор
Като гледам има две вторични както мислех. Едната за 15 волта която се използва в момента и една за 22 волта - тази на която са изолирани изводите.
Ако си сложил оня кондензатор с трите извода го махни. Откази изправителя от трансформатора и го пусни да работи на празен ход като му сложиш нов предпазител и да видим дали пак ще изгори. Предпазителя не бива да е по-голям - ще изгориш трафа, Откачането на изправителя може да направиш като откачиш единия от двата кафяви проводника дето излизат от трафа. Виждат се на тази снимка.
http://www.napravisam.bg/forum/download ... &mode=view
:partyman:
Johny - майстор
Eй големи специалисти, голямо нещо. Не ми се четат простотиите ви. То не беше трансформатор, диоди и на кого каквото му дойде на ум. Понеже всички ползват електричество и си мислят че разбират от него.....
Въпросното устройство върши работа на човека години наред и то във вида в който е - конструктивно. В един момент престава да работи.
Ха сега се съсредоточете върху проблема с изгарящият предпазител, без да броите навивки на волт, дали е силен или слаб трафа и всякакви волни съчинения.

Аман от разбираи!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "токоизправител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: