• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
kalpev - специалист
Здравейте.
Загледал съм се в това Ryobi RCD12012L 12 V
Ryobi са ми познати като марка преди, но как стои въпроса с жълтата им серия?
Някой има ли опит с тях, работил ли е с такива, като качество на какво ниво са? Ще съм благодарен, ако даде отзиви, защото четох разнопосочни коментари.
Питам, поради това, че и Ryobi LCDI18022 18 V е атрактивен.
Предпочитам качествените машини, дори и да са по-скъпи, а за жълтата серия не знам нищо. Или да заложа на утвърдената си "Макита"?

Прикачен файл

large.png
large.png (42.01 KиБ) Видяна 3663 пъти
stan73 - майстор
Тези Рьоби може и да не са лоши, но преди няколко дни видях новата серия акумулаторни винтоверти/бормашини на FEIN, слагат в джоба си всичко, което съм виждал досега.
http://www.feinus.com/en_us/
Много солидна изработка, тежки са, с алуминиев редуктор, литиево йонни акумулатори с голям капацитет - 4 амперчаса (с по 2 батерии в комплекта), много убедително звучащи мотори, много сериозен въртящ момент (в зависимост от модела) от 50 до 90 нютона, а върховите модели са даже с безчеткови мотори. Но като всяко много готино нещо - цената е доста неприятна обаче: даже най-евтината от споменатите машини с 14,4 волта/ 4 амперчаса акумулатор и 50 нютона въртящ момент е 450 лева.
Имам 18 волтовия Парксайд с 35 нютона в.м. с патронник Рьом и много му се кефя, но даже този най-евтиния им го слага в джоба си (нормално, като за поне 4 пъти по-висока цена де)...

А преди малко се натъкнах на този клип, егати звяра:

http://www.youtube.com/watch?v=qRL-MvTtGi0
ESPACE - майстор
Интересен клип с това Метабо. Не че подлагам на съмнение качествата на машината ама всеки който е завивал дълги винтове директно в дърво знае за какво триене става въпрос при дължини над 200мм, да не говорим за 800/10. Имам големи съмнения за предварително пробит водещ отвор в гредата. Без отвор силите на триене биха нараснали толкова, че дори и машината да има сила ще се скъса винта. Може и да греша, ама се се съмнявам.
Опс, те в началото на клипа са го написали - 400мм дълъг водещ отвор.
stan73 - майстор
То си пише на самия клип, че има пилотен отвор до средата (400 мм), но и така смятам, че резултатът е впечатляващ (в смисъл - не виждам къде това реално може да се използва, но все-пак си е страхотия).

П.П. Сега ти дочетох поста, че си го видял... :)
П.П.2 Аз предпочитам навиването на винтове (особено при по-големите) с пилотен отвор - така шансът да се спука дървото намалява много.
kalpev - специалист
Ясно, ако ще е Ryobi да е синьо.
mitko64 - майстор
stan73 написа:
То си пише на самия клип, че има пилотен отвор до средата (400 мм), но и така смятам, че резултатът е впечатляващ (в смисъл - не виждам къде това реално може да се използва, но все-пак си е страхотия).

П.П. Сега ти дочетох поста, че си го видял... :)
П.П.2 Аз предпочитам навиването на винтове (особено при по-големите) с пилотен отвор - така шансът да се спука дървото намалява много.
Tова съм гледал демонстрация на живо с винтове 12Х600 без пилотни отвори. Тайната тук обаче е планетарната приставка Power X3(към 240евро), разработена за машините им с Quick система патронници.А това е побългареният вариант. http://vbox7.com/play:38c042e1
stan73 - майстор
Иее, бруталистично !
tanosliven - специалист
Риоби е на АЕГно по ефтино за серизна работа .И от АЕГе останах разочарован,за една г здаде багажа и двете батерии,Риобито е по зле.Любителски инструменти са и сините и жълтите.
stan73 - майстор
Значи по-добре да дебне за лидълските Парксаид инструменти, не са скъпи, а са добри и са с 3 години гаранция, но пък рядко ги пускат. Особено като се има предвид, че голяма част от така обичаните от нас на времето немски марки като АЕГ, Грундиг, Телефункен и даже Блаупункт са вече изцяло или частично турски... :(
Те всъщност в Турция имат много сериозни постижения в производството на електро и електронно оборудване (даже съм виждал турски UPS с двойна конверсия (онлайн), който си работи идеално няколко години и продължава (който е наясно с електрониката ще разбере какво имам предвид) и е на човешка цена), но преди някак си бях по-сигурен, когато си купех нещо от по-горе споменатите марки и си беше откровено немско.

П.П. Случайно попаднах на филмче, визуализиращо работата на многостепенен планетарен редуктор (предполагам, че така могат да бъдат достигнати сериозни въртящи моменти):

http://www.youtube.com/watch?v=0CzMjYlr8PU
mitko64 - майстор
Обмислях такъв проект- редукторна приставка към перфоратор за разбъркване от карантиите на автомобилен стартер, но си купих миксер и се отказах.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: