Напишете въпрос свързан със санирането.
EDI - майстор
Смяташ дебелина на изолацията+мазилката на тавана+4 сантиметра.И обърни внимание, кто купуваш пяната, за лепенето е специално за лепене на плоскости, нискообемна - на ТИТАН е СТИРО, както каза колегата, на ЦЕРЕЗИТ е СТ82.
Dansaver - специалист
с 14см дюбели няма да стигнеш до плочата, трябва ти поне 16-18см.

Колкото и здраво да го залепиш с пяната не се знае колко здрава е връзата м/у 2-ката и тавана така, че дюбелирането е абсолютно задължително и то не тук там а по правилата
Dansaver написа:
Ами както го описваш не е възможно да избегнеш дюбелирането.

Между другото защо реши да слагаш 10 см стиропор на тавана???? и то върху 2см друг? Да нямаш 3-метрови стаи?
няма нужда от дюбели! закво ги слагате тия дюбели питам аз а ??
днес има достатъчно силни лепила а и стиропора е лек!
псевдо-майсторите да слагат дюбели като искат :rolleyes:
VLADO66 - майстор
Върху грундиран бетон и аз ще кажа без дюбели обаче как да се види по нета мазилката каква е,шпакловката каква е,боята каква е и като се положи шпакловка с мрежа/3 кг/м2/ дали няма някой последвал съвета за без дюбели да пише тук с бинтована глава.
шоп - майстор
Темата е малко стара, но ще споделя какво бих направил АЗ

+ 1 за пяната, но за бога защо трябва да се слагат 16-18 см дюбели. Скъпи са. Трудно се работи с тях, трябват дълги свредла.
Бих дюбелирал само първият пласт 2 см стиропор за който има съмнение, че е калпаво залепен с 5-6 см дюбели и после само пяна. Изпитано е.
Здравейте,
Имам проблем с шума от съседите. Не знам дали този въпрос е за тази тема. Но искам да ме посъветвате с какво да си изолирам стената, защото този шум ми пречи да спя в малките часове.
Andri01 - майстор
kzaimov написа:
Здравейте,
Имам проблем с шума от съседите. Не знам дали този въпрос е за тази тема. Но искам да ме посъветвате с какво да си изолирам стената, защото този шум ми пречи да спя в малките часове.
Спести си изолацията - гръмни съседа / после може да утешиш съседката-ако е млада/! :partyman:
gechev - специалист
kzaimov написа:
Здравейте,
Шума е сериозен проблем. Даѝ инфо от какво са стените? Какъв е шума от удари, от силен звук и тн?
tanosliven - специалист
Ако залепиш единия стиропор върху другия шумоизолация няма да постигнеш ,трябва просранство между тях.Пяната е иделния начин за лепене но без дюбел си е несериозна работа.Или се прави правилно или не се прави изобщо!
gechev - специалист
Стиропора и пяната сами по себе си не са шумоизолационни материали. Трабва да бъдат комбинирани в системи с други твърди материали.

Тема "Стиропор-лепене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: