От мобилни телефони до цифрови камери
Chefo77 - майстор
fbr написа:
Продължавам да твърдя че е натрупан прах, някъде между отделните слоеве на панела. Забелязвал съм го на много телевизори, като собствениците им дори и не ги забелязват. Така че, гледай си го така и не му обръщай внимание, като се натрупа повече ще му мислим.
Ами ... сигурен си, но не е прах. Синусоидите ИЗЧЕЗНАХА!
Шахът е пълен :)
Явно е било нещо по захранването. Или от тока, мамицата му. Или ... :?
Благодаря на всички, ако пак се появят, пак ще ви тормозя :)
hidrazin - майстор
Chefo77 написа:
Синусоидите ИЗЧЕЗНАХА!
Шахът е пълен :)
А случайно да си минал в режим на отопление? Тези дни стана малко по-студено. Да си почнал отоплителния сезон имам в предвид?
:partyman:
Chefo77 - майстор
В режим отопление съм от 2-3 седмици, имам си зиморничаво студенокръвно вкъщи :)
Нищо не съм променял, просто изгасихме телевизора към 17 часа, малко на гости, преди малко го пускам, бял фон на "Пи" ... и нищо. Пускам ДВД-то (последните снимки) и чист син екран. Дори не съм го изключвал от контакта. Натоварих елсистемата, да не би да са били от по-висок товар, не се появиха.
Та ... шах :)

ЕДИТ: И докато пиша ... пак са се появили :x :x :x

Каква е логиката да се появяват от по-висока температура???
hidrazin - майстор
Обикновено проблемите идват при ниска а не висока температура. Когато някой кондензатор тръгне да си заминава му намалява капацитета. Като го стоплиш му се вдига малко капацитета и работи. Ори студено - прави проблеми. Това само за тръгнали да си заминават електролити.
Имам един такъв голям телевизор с кинескоп - май 29". Зимата като го спра и отворя терасата да се проветрява, после прави каквото си иска. Като го стопли климатика всичко му си идва на мястото. Лятото бачка. Мързи ме да го правя. Просто взех нови телевизори. Тоя ще го метна на къщата под някой навес и ще му сменя електролитите. Едно лято да изкара - все файда. Сега не ми се занимава - тежи колкото лека картечница. :lol:
Chefo77 - майстор
От ниска ясно. А за висока? :lol:
hidrazin - майстор
От висока съхнат говедата. Вътре замязват на маруля пльосната на пясъка в Сахара. :lol:
DMN - майстор
А като извадиш кабелите от всички входове и изходи на телевизора, пак ли ги има тези синусоиди? Пробвай го на ефирна телевизия, ако я хващаш с парче кабел вместо антена, като разкачиш всичко друго.
Chefo77 - майстор
DMN написа:
А като извадиш кабелите от всички входове и изходи на телевизора, пак ли ги има тези синусоиди? Пробвай го на ефирна телевизия, ако я хващаш с парче кабел вместо антена, като разкачиш всичко друго.
Да, и тогава ги има. Явно е нещо по електролитите. Появяват се, изчезват ... половината са там, другата половина ги няма ...
todortv - майстор
Свиквай така и електролитите няма да помогнат.
Chefo77 - майстор
Развитие ... Към синусоидите, появяваящи се при загрял телевизор (около 30-ина минути работа) се прибави и едно трепкане на екрана след стартиране студен до около 2-3 минута след старта. Това преди около 2 месеца.
В неделя си взех нов телевизор, този го вкарах в сервиз и ... 3 дни всяка сутрин се пуска, вечер се гаси - нито трептения, нито синусоиди. НИЩО. Имам си аз едни съмнения, че декодера нещо е правел утечка през HDMI канала и оттам разбива цялата схема ... има ли някакъв шанс да е така?
Смених го де. Засега всичко е наред. Иначе на телевизора текон-а (нали така се казва) е ОК, дънната платка също, лампата (един брой) е перфектна, дисплея няма забележки, електролитите са добре. Дори е почистен с компресора и приготвен за командировка в детската :lol: :lol: От което най-щастливи са хлапещаците.

Тема "Странни синусоиди по екрана на телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: