Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tehribo - специалист
danaec написа:
То стария мотор си стои, но е 4 кw, 3ф и няма как да го подкарам.
Та мисълта ми беше че и двете шаеби са при мен, обороти 1400 на мотора а на каманите 35 м. в сек. периферна скорост
Тоя 1,1кw бая ще му е нанагорно.
Анти вирусната ми затвори линка и нишо не видях
Защо не го пуснеш този 4кв с честотно.
Много по-надеждно ще е, по-елегантно и най-важното ще може да си уцелиш точните обороти, без да се променя върт. момент
danaec - специалист
Диаметъра на вала е към ф100, не съм го мерил. Шмиргела е работил дълго време и не ме притесняват баланси и лагери.Просто го преместих от едно място на друго.
Това с честотния регулатор е добра идея, но не си заслужава инвестицията.
Все още не знам дали ще го подкарвам.Иначе могора на шеина,пуксаш без товар и натягаш ремъка.
То я се случи в месеца 1-2пъти я не.
Кики - специалист
Голямо свирене ще пада с такова зацепване, и ремъка ще има да пуши че и да се пали.
MIRO_073 - майстор
Монофазен мотор до 2.2 Кв , плюс това http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2621-0028 - плавно пускаш, регулираш и плавно спираш
hidrazin - майстор
MIRO_073 написа:
Монофазен мотор до 2.2 Кв , плюс това http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2621-0028 - плавно пускаш, регулираш и плавно спираш
Ти не разбра ли че няма да даде 499+ лева ?
danaec написа:
Пък и наистина за 1-2 пъти в месеца не е нито разумно, нито оправдано.
:partyman:
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
MIRO_073 написа:
Ти не разбра ли че няма да даде 499+ лева ?
danaec написа:
Пък и наистина за 1-2 пъти в месеца не е нито разумно, нито оправдано.
:partyman:
С трици маймуни не се ловят майййй.... пък и може да се ползва на различни места (машини), ама всеки с номера си :partyman:
alsted - майстор
2,2кW ... ми той и неговия си, трифазния ако си го пусне като монофазен, без кондензатори пак ще има 2кW, ако сложи и работни кондензатори - над 2,5кW. Така или иначе го пуска на празен ход, какъв е проблема да си сложи и пускови? Кое не ти харесва в този вариант?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
danaec написа:
Какъв ел. мотор трябва да се сложи на воден шмиргел с два камъка ф700-800мм /за камъните несъм много сигурен, но са там някъде/
Трифазно нямам
Всичко може да се направи - въпроса е има ли смисъл за 1-2 пъти на месец?
Често си ходя на село и там има 3 различни шмиргела (обороти, камъни) и пак си ги точа на ръка.
Имаш големи камъни - имаш проблем, нямаш камъни - нямаш проблем.
Вземи ги подари на някой който си изкарва хляба с това и безплатно ще ти точи ножовете като отидеш.
Ако искаш пък си вземи някой малък камък забивай го на дрелката и си ти.
alsted - майстор
Той не само си заточва ножовете Изображение Изображение :wink:
danaec - специалист
При положение че имам гриндер с1,1kw постоянно токов мотор с тиристорно управление, не ми се бутат още 500лв.
Аако ги давам ще е честотен регулатор с 3х220 на изхода, но се чудя изобщо дали си заслужава.
Водния шмивгел си е друга бира :-D , та да това се чудя още.Иначе одавна да съм го изхвърлил :-D .

Тема "Въпрос за ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: