Мечтата на всяка домакиня
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

Предстои ми слагането на печка в новата кухня и строителят е предвидил силов ток за нея, но под формата на кабели, а не обикновен ел. контакт както за другите уреди. Самата печка идва с щепсел за контакт и се чудя ако я свържа директно с кабелите (мисля че му казват свързване с твърда връзка) дали ще ми отпадне гаранцията на уреда?

Някой бил ли е в подобна ситуация?
Ок, да попитам тогава следното. В тази част на кухнята ще има фурната и плот над нея. От тези кабели ли се вадя двата контакта за тези два уреда или се прави нещо друго?
dobcho_vn - специалист
Еми от тях, от къде други?
tysonlkr - специалист
Според мен е по добре фурната и котлоните да са на различни кръгове от инсталацията. Каква е мощността на въпросните уреди?
Нали знаеш за "доброто качество" на домакините да включват всички уреди едновременно, затова е по добре да не си около максималните възможности на инсталацията :lol:

Относно твърдата връзка при различните производители е различно. Но си прочети във гаранцията дали пише нещо за захранването :wink:
Ами фурната е 3.5Kw, а плотът 4.6Kw.

В гаранцията не пише нищо за захранването и затова се чудя какъв е стандарта...странно е ако има кабел с щепсел към печката производителя да си мисли за твърди връзки...но пък четох че повечето печки идвали без кабели точно, за да се вържат така.
-Тони- - специалист
Не отпада гаранцията ако се отреже щепсела и се върже фурната на твърда връзка. Монтирал съм почти всички марки фурни и до сега не е имало случай да кажат от сервиза, че гаранцията отпада ако се махне щепсела. Карам клиентите да звънят в сервиза, ако не им купувам аз уредите.
Това е добре за гаранцията. Предполагам, че кабелът е маха, а не се реже напълно..та може би това е начинът, трябва да видя печката отзад.

...а относно плота - може ли да се монтира на същата връзка или има някакъв друг по-добър начин?
-Тони- - специалист
В повечето случаи ги връзвам на една връзка. Случвало се е на същата връзка да вържа разклонител за миялна или пералня, контакт за плота или осветление.... зависи от окабеляването на помещението. Ако се прави ремонт на жилището, им казвам какви кабели и къде да ми ги докарат от таблото, но обикновено до кухнята има един 4 квадрата и един 2.5. Котлона и фурната връзвам на по- дебелия :)
naB4o - специалист
Моята печка дойде дори без кабел и я монтирах с твърда връзка. В магазина искаха да ме убедят, че не ми важи гаранцията ако си я монтирам сам, а трябва да платя на сервиза 35-50 лв за да ми я сложат те. Само че ги затапих, че ако дефектира от монтажа - не важи гаранцията, ама ако даде дефект поради друга причина, например изгорял нагревател, дефектирала перка и т.н. няма как да не ми я признаят и млъкнаха.

Тема "Инсталиране на печка с твърда връзка и гаранция?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: