• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nakatasan - специалист
Здравейте, предстои ми и на мен закупуването на такъв уред. Доста модели разгледах, но все скъпички ми се струват. Интересно ми е какво толкова има вътре в тях, че да е толкова скъпо.
Възможно ли е с един влагоуловител да се обезвлажнява цял апартамент?
dpp - специалист
Аз взех горната мидеа - 16 литра за 24 часа. Наситина бачка добре. Въпроса е сега като станат ниски температурите как ще се справя.. Изсушихме и малко дрехи както и обвивките на матраците събоата през дена - става и затова като цяло..:)
nakatasan - специалист
Влагоуловителя, който е с компресор много пари ми се струва. възможно ли е с няколко елемента на пелтие да си направя някаква самоделка?
fox_vt - майстор
Айде дойде сезона да вадим апаратите кой каквото има.Извадих вече дзверо и напролет ще му дам почивка.С елемент на пелтие е трудна работа.Ако наредиш няколко от по мощните на подходящ алуминиев радиатор съчетано със вентилатор който да го обдухва може да стане нещо ама капацитета му няма да е хич голям.За консумирания ток хич няма и да говоря :-D
minix - напреднал
stamenov1 написа:
Ето и вариант за преборване с влагата по друг начин.
http://www.bezvlaga.com/ustroistva/nagnetatelni/
Това върши ли някаква работа и заслужава ли си ?
dpp - специалист
minix написа:
stamenov1 написа:
Ето и вариант за преборване с влагата по друг начин.
http://www.bezvlaga.com/ustroistva/nagnetatelni/
Това върши ли някаква работа и заслужава ли си ?
Не мога да кажа дали върши със сигурност..?..?
Въс всички стаи имам "микро" отваряне по 1 см отгоре на ПВЦ дограмата - разработка на МАКО . Мухлясах пак! Но не мога и да кажа ,че почнах на време да го ползвам. Понеже за първа зима съм в този апартамент и явно пропуснах първите дни, когато са се напили с влага стените. А трябваше може би от септември , да седят в това положение прозорците по цял ден ама.... :axe:
Stefan_62 - майстор
dpp написа:
Аз взех горната мидеа - 16 литра за 24 часа. Наситина бачка добре. Въпроса е сега като станат ниски температурите как ще се справя.. Изсушихме и малко дрехи както и обвивките на матраците събоата през дена - става и затова като цяло..:)
Стават и за сушене на мезелиците :lol:, аз миналата година изпробвах и се получи добър ефект, но проблемът е, че може да се залагат само по-малко количества от мезето :lol: .
dpp - специалист
Stefan_62 написа:
dpp написа:
Стават и за сушене на мезелиците :lol:, аз миналата година изпробвах и се получи добър ефект, но проблемът е, че може да се залагат само по-малко количества от мезето :lol: .
Има проблем - ще навъдя котки под терасата.... :-D
Stefan_62 - майстор
dpp написа:
Има проблем - ще навъдя котки под терасата.... :-D
Ти да не държиш влагоабсурбатора на терасата :? , пък и котките ще са под терасата :lol:.
nakatasan - специалист
Здравейте, не издържах днес си купих модела на Einhell - LEF 10 M, преди 15 минути някъде го включих, надявах се да е по-тихичък. Нормално ли е отпред да духа студено?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "закупуване на влагоуловител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: