Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Недей да го правиш. Има опасност при горяща камина и пуснат аспиратор в помещението да върне пушек през тръбата за свеж въздух. Това означава, че ще прекараш горещи изгорели газове от там. Не знам при Равели как е, но при Екстрафлейм точно на тази тръба е сложен датчика за тягата и, ако и при тях е там има сериозна опасност да го изгориш, защото е една доста фина електроника.
jabata - специалист
Ами и при Ravelli е подобно. Там има дебитомер, и винаги ми показва скоростта на входящия въздух. Значи от всичко дотук, стигам до извода че това мое решение да захраня камината директно със свеж въздух е било повече или по-малко правилно, въпреки че я удрям със студен въздух, защото в противен случай рискувам да я изгоря ако взема че пусна аспиратора на затворен прозорец.
Вече за миризмата на дим при пускането на аспиратора, това е ясно че няма как да се избегне. Все пак, има хора които се оплакват че при пускане, аспиратора започва да смуче от канализацията, или откъдето намери въздух.
Но това с аспираторите си е чудото на ЕС, както казвам, и май ще се окаже че вредата от него е по-голяма от ползата.
syncho - майстор
В твоя случай е добре, че си съобразил диаметъра на тръбата за входящия въздух.
dido uzunov - специалист
Извинявам се на автора на темата предварително, че ще ползвам темата да питам нещо, което ме вълнува и ме е спирало да си купя такава камина: Искам да си взема камина на пелети с въздушна риза, но помещението ми е с такова разположение, че тя ще се пада така, че ще имам достъп до комин, но не и до външна стена за свеж въздух.От споделеното до тук разбирам, че няма да е проблем да си дърпа въздух от помещението(хол, столова и кухненски бокс-общо 38 кв.м.)
syncho - майстор
Здравей, няма проблеми, ако не тегли от вън въздух, даже в някои случаи е по-добре, както видя. Вариант е да се направи една дупка зад мебел или някъде, където няма да се вижда с една декоративна решетка с диаметър малко по-голям г/д поне 15х15см. Така ще може свободно да влиза въздух за горенето. Единствено трябва да се внимава, когато има аспиратор в същото помещение.
jabata - специалист
Здравей,

няма никакъв проблем, в това че нямаш достъп до външна стена, важното е да има достъп на свеж въздух, защото в противен случай ще се опита да си го набави откъдето може, а пък ако има и аспиратор в случая, както каза колегата, може да вземе да стане конфликт. При мене също не е на външна стена камината, но прокарах тръбата през стената и тавана.
velas - специалист
Всичко зависи от големината на обема на помещението. В началото и моята камина вземаше въздух от вън, но по тръбата ставаше конденз и мухлясваше...направих грешка, че не я топлоизолирах. После я извадих от камината и сега си взема от помещението, като няма никакъв проблем като пусна и ширма на пълна мощност. Но помещението ми е около 130 куб.м., а принципно вратите на двете спални не ги затварям, което добавя още към 40 кубика.
Също така няма жилище, което да е херметически изолирано, все влиза въздух от някъде... :)
syncho - майстор
leosat varna някой ден ще те поканя в нас да видиш, как като пусна аспиратора и едвам си отварям врата в стаята заради вакуума, който се получава :)
dido uzunov - специалист
Мисля нещо подобно да взема, незнам как е, някой няма ли впечатления да сподели.
http://www.amigobg.com/products/kamini/ ... t/319.html
dido uzunov - специалист
dido uzunov написа:
Мисля нещо подобно да взема, незнам как е, някой има ли впечатления да сподели?
http://www.amigobg.com/products/kamini/ ... t/319.html

Тема "Камина на пелети - Дим в помещението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: