• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
в момета

Прикачен файл

DSC00144.JPG
щте пробвам веднага,но ме самнява че тръбата която излиза от плочките е по висока от обезвъсд.и там прави балон
igt - специалист
Да не си объркал свързването? Гледам, че в разпределителната кутия под № 1 пише бойлер. Маркуча със синьо гофре е вързан отгоре, вместо отдолу.
За да обезвъздушиш серпентината на бойлера, следва минимум да напълниш наполовина разширителния ти съд. Така го виждам аз, съобразно снимките.
не,така ми дойде гофрето.а разширителния съд е догоре
syncho - майстор
тъкмо щях да те питам, че нещо такова ми се струва... може и така да се получава.
PCL82 - майстор
Къде ти е свързан РС. Не виждам да има отделен извод за него а трябва. Не може да има кранове преди него, затова не е одачно да е към радиатор. Моеже към радиатор, ако той няма кранове, вкл и в колекторната кутия.
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре ама как няма да прокапе този клапан като е на едно ниво почти с РС? Смени го с ръчен обезвъздушител или извода го свържи с една тръба да се обезвъздушава в РС
Трудно "превъртат" бойлери дето горния им край е на нивото на РС...няма ли поне 30-40 см...
PCL82 - майстор
Тръбата на РС ти е огъната лошо. Получава се стеснение. Като преброиш всички чупки низходящи тръби, кранове, стеснения и прочие по пътя на РС се получава, че системата ти е опасна, освен, че циркулацията в бойлера на се получава добре.

РС не е редно да се свързва с пластмасови тръби, защото при прегряване се стапят, запушват и става бум. Още повече по пътя на РС не трябва да има стеснения, това автоматично изключва PEX-Al тръбите заради фитингите. Не трябва да има и кранове.

Най-добре е тръбата до РС да е дебела метална и да отива от камината само нагоре, без спускания надолу, за да излиза парата при нужда.
  • 1
  • 2

Тема "бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: