От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Защо ще я сменяш? Изгоряла ли е?
:partyman:
pif4o - специалист
Нямам особено голяма идея :) чак толкова не разбирам от електроника, но мога да сменям компоненти по платките когато някои ми даде жокер кое да сменя :) Не знам дали е изгоряла, просто налучкваме кое е изгорялото че картината се беше разпънала като "възглавница", след смяна на 4 кондензатора вертикалата се оправи, сега екрана е събран но пък остана разтегнат на страни и търсим кое друго да сменим че да се събере и странично. Та колегата todortv посочва евентуланите заподозрени и аз сменям :) Всички идеи са добре дошли :)
todortv - майстор
Бобината трябва само да я огледаш, не е нужно да се сменя ако е здрава, както и състоянието на ферита в нея.
Свали внимателно хартията и ако жицата не е опечена, няма нужда от смяна.
Така без измерване и без осцилоскоп ще е трудно. Огледай и спойките в тази част от схемата.
pif4o - специалист
Ок, ще взема само двата кондензатора тогава, ще огледам бубината и ще прегледам споките ако има съмнителни ще ги мина на ново, че миналия път когато беше размазал картината това се оказа - студени споики :) Но ще си нося увеличителните очила и хубаво осветление :) Хаиде след някои ден ще докладвам :) до тогава ако се сетите нещо пишете :)

п.п. тоя пущин 27н/400в нещо ми се опъва в Пловдив да го намеря ама ще видим, в краен случаи Комет казаха че от англия могат да доставят за 60 цента :mrgreen: само че маи казаха че е на по голям волтаж :)
hidrazin - майстор
Защо ще го сменяш този кондензатор? Какво му е? В Пловдив:
http://vikiwat.com/kondenzator-27nf-630v.html
бубината - се пише с О
споики и случаи - се пишат с Й
Пиши грамотно! Тук не е малоумният фейсбук!
:partyman:
pif4o - специалист
Да пиша грамотно....., ако мога :) колкото мога толкова пиша, то хубаво че има редактор иначе да видиш ти :) А ФБ не ползвам :)
ESPACE - майстор
Да не се окаже, че си го оправил? От първия ти пост е видно, че си разбутвал картината и от сервизното меню.
pif4o - специалист
Не не, не съм я разбутал, просто прегледах кви опции има там за картината, вярно местих разни и ги връщах на стойност каквато си бяха, но нито една от тях не влияеше да свива картината, имаше такива която я местят на горе на долу, които я разпъват по вертикала и доста други но нито една нямаше достатъчен ефект за да се случи нещо смислено след промяната и. А и както казах пипах само неща за които ми беше ясно какво ще стане според наименованието на функцията и най вече връщах всичко на стойността на която си е било. Не знам възможно ли е нещо да се е случило, токов удар или знам ли какво че да се разстрои така картината, но както казах не намерих ни една от опциите която да играя роля да събира картината по ширина :( Ще ви снимам менютата от сервизното ако нещо от тях ви подсети да кажете да го разбутам него :)
todortv - майстор
Не пипай сервизното, от там няма да се оправи.
А колко е В+? Сега разбирам, че е имало свиване по вертикал и разпънат хоризонтално. Това може да стане
и от увеличено В+.
pif4o - специалист
Тоше в началото имаше разтягане по всички краища, след смяна на въпросните 4 кондензатора се оправи вертикалата и застана нормално но още е много разширен по хоризонтала. И понеже не съм достатъчно компетентен в тази област и незнам какво е В+ :) ще сменя и тези последните два кондензатора които ми каза, ще проверя и бОбинката, и ще прегледам за кофти спойки. Ако и след това не се оправи ясно е че така няма да стане и ще трябва или на сервиз или да върви на боклука и да си вземат нещо по модерно, че тоя и без тва е 300 кила и заема 2 квадрата от хола им :)
п.п. Това В+ ще да е стоиност в сервзиното меню а :) ще го погледна колко е и ще го размърдам да видим какво се получава :)

Тема "Пак проблем с телевизор ВЕКО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: