Нямам особено голяма идея чак толкова не разбирам от електроника, но мога да сменям компоненти по платките когато някои ми даде жокер кое да сменя Не знам дали е изгоряла, просто налучкваме кое е изгорялото че картината се беше разпънала като "възглавница", след смяна на 4 кондензатора вертикалата се оправи, сега екрана е събран но пък остана разтегнат на страни и търсим кое друго да сменим че да се събере и странично. Та колегата todortv посочва евентуланите заподозрени и аз сменям Всички идеи са добре дошли
Бобината трябва само да я огледаш, не е нужно да се сменя ако е здрава, както и състоянието на ферита в нея.
Свали внимателно хартията и ако жицата не е опечена, няма нужда от смяна.
Така без измерване и без осцилоскоп ще е трудно. Огледай и спойките в тази част от схемата.
Ок, ще взема само двата кондензатора тогава, ще огледам бубината и ще прегледам споките ако има съмнителни ще ги мина на ново, че миналия път когато беше размазал картината това се оказа - студени споики Но ще си нося увеличителните очила и хубаво осветление Хаиде след някои ден ще докладвам до тогава ако се сетите нещо пишете
п.п. тоя пущин 27н/400в нещо ми се опъва в Пловдив да го намеря ама ще видим, в краен случаи Комет казаха че от англия могат да доставят за 60 цента само че маи казаха че е на по голям волтаж
Защо ще го сменяш този кондензатор? Какво му е? В Пловдив: http://vikiwat.com/kondenzator-27nf-630v.html
бубината - се пише с О
споики и случаи - се пишат с Й
Пиши грамотно! Тук не е малоумният фейсбук!
Не не, не съм я разбутал, просто прегледах кви опции има там за картината, вярно местих разни и ги връщах на стойност каквато си бяха, но нито една от тях не влияеше да свива картината, имаше такива която я местят на горе на долу, които я разпъват по вертикала и доста други но нито една нямаше достатъчен ефект за да се случи нещо смислено след промяната и. А и както казах пипах само неща за които ми беше ясно какво ще стане според наименованието на функцията и най вече връщах всичко на стойността на която си е било. Не знам възможно ли е нещо да се е случило, токов удар или знам ли какво че да се разстрои така картината, но както казах не намерих ни една от опциите която да играя роля да събира картината по ширина Ще ви снимам менютата от сервизното ако нещо от тях ви подсети да кажете да го разбутам него
Не пипай сервизното, от там няма да се оправи.
А колко е В+? Сега разбирам, че е имало свиване по вертикал и разпънат хоризонтално. Това може да стане
и от увеличено В+.
Тоше в началото имаше разтягане по всички краища, след смяна на въпросните 4 кондензатора се оправи вертикалата и застана нормално но още е много разширен по хоризонтала. И понеже не съм достатъчно компетентен в тази област и незнам какво е В+ ще сменя и тези последните два кондензатора които ми каза, ще проверя и бОбинката, и ще прегледам за кофти спойки. Ако и след това не се оправи ясно е че така няма да стане и ще трябва или на сервиз или да върви на боклука и да си вземат нещо по модерно, че тоя и без тва е 300 кила и заема 2 квадрата от хола им
п.п. Това В+ ще да е стоиност в сервзиното меню а ще го погледна колко е и ще го размърдам да видим какво се получава