• 1
  • 2
Biso - специалист
Здравейте!
Имам един конкретен въпрос. Защо при лепене на гипсокартон се препоръчва това да става с топки а не на гребен?

Ако стените са достатъчно равни а гребенът със зъби 15-20мм примерно, какъв е проблемът?!
jekasus - майстор
Ако стените са равни, какъв е смисъла от ГК?
Biso - специалист
Стените са на тухли и бетон. Предстои "измазване". Идеята ми е това да стане бързо, чисто и без излишна влага с гипсокартон.
jekasus - майстор
Понеже търсиш бързия ефект ще ти дам един съвет - запълни с монтажна пяна всички кухини между тухлите, за да няма после чудене, защо духа от контакта.
tanosliven - специалист
Не става,иска си мазане.
Biso - специалист
Вече е измазано отвън, няма какво да духа. Не искам да мажа и от вътре.
Защо да не става tanosliven?
Въпросът ми е в същност беше, защо се практикува на топки а не на гребен? Заради възможността да обира по-големи неравности ли?
nikolovvd - майстор
Топките ти дават възможност да направиш стената вертикална и права. Коригираш големи разлики в нивата.
А защо не положиш изолация с вата? Така хем ще е право, хем ще е изолирано.
Тани - модератор
... и сухо :wink:

Ако искаш просто гладки стени, може и на гребен да лепиш картона. Ако искаш стените ти , освен гладки, да са и прави, тогава ТРЯБВА на топки. Ако пък искаш да стане както трябва, направи си тънкослойна мазилка или гипскартон с вата на конструкция! Технологиите ти предлагат всичко това, а избора на критерии си е твой!
nikolovvd - майстор
Сухо, ама колко да е сухо? Водата от топките/кюфтетата къде отива - в гипсокартона или ...?
Тани - модератор
Biso написа:
Стените са на тухли и бетон. Предстои "измазване". Идеята ми е това да стане бързо, чисто и без излишна влага с гипсокартон.
nikolovvd написа:
А защо не положиш изолация с вата? Така хем ще е право, хем ще е изолирано.
Тани написа:
... и сухо :wink:
Сега разбра ли :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: