• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Няма. Тези от микровелето са сметнати на границата на насищане за да ги изцедят максимално. Малък обем, тегло - голяма мощност и съответно кратковременен режим. Въпрос на сметки и проектиране.
:partyman:
ohdan - специалист
И така приятели, виждам, сте в очакване да научите развръзката и съм длъжен да споделя макар че вече бях отписал както изправителя , така и отговора поради срам най-вече че както каза колегата пет страници за един грец.
С ваша помощ разбрах къде бъркам за което благодаря на всички отново!!
Нито трафа, нито грецовете са били избили(все пак даже и при пробата не съм ги оставял доста време включени) и проблема е бил в това че преди време услужвах на приятел и тогава е станало късо и изгорял предпазител.Без обаче той да знае е започнал да човърка и е разместил кабелите. По вашето настояване че има объркани кабели се замислих и най-вече при поста на Тани се усъмних и си спомних за това. Човекът си каза когато го попитах но остана малко гузен.
Сега на практика съм с два изправителя, Този дето си го бях купил и който бе причина за темата, и още един направен с единия от останалите грецове и траф който ми подариха(абсолютно същия) за проверка дали проблема е в моя. На него обаче не съм свързвал нищо друго , дори и предпазител. :partyman:
fikata - майстор
Баси сагата. Вече пета серия /страница/ и краят и се не вижда. Този сериал ще надмине и "Далас" :-D
gogo7777 - майстор
Ако беше гледал серияла, щеше да разбереш, че лирическият герой се включи в 3-та серия по средата...... :-D . Човека пита за четириногия чарк, дали не му е счупил някой крак. Отговора е....свържи го и пробвай. Вече знаеш как :-D
Тани - модератор
Е радвам се, че съм помогнал! Този траф не може да изгори греца! Моя е с подобен грец, но с метален корпус. Замених селеновия изправител с него и даже съм свързал кабела на щипките директно към греца, без да преминават през предпазителя. Доста пъти съм давал накъсо, а дори май се е случвало да объркат клемите , но греца си издържа. Трансформатора не може да отдаде толкова ток, за да го изгори! Ако не се лъжа тока на тези грецове беше до 50А ! 3-4 А просто го галят :wink:
shadow__01 - майстор
Тани написа:
Ако не се лъжа тока на тези грецове беше до 50А ! 3-4 А просто го галят :wink:
50A ама китайски, също като китайската мощност. Срещал съм случай реалната *10 и става 20+A например на контактор. С греца е подобно. Аз не бих натоварил такъв грец с повече от 15A и то с добро охлаждане с вентилатор
Тани - модератор
Може и да си прав! Моя съм го слагал преди 20-тина години и надали е китайски :wink:
Сега като ги гледам тези пластмасови корпуси, кой знае какви диоди са залели с епоксидна смола китайчетата в някой гараж!
hidrazin - майстор
Тани написа:
... Ако не се лъжа тока на тези грецове беше до 50А ! 3-4 А просто го галят :wink:
Хах... Ето разрез на 50А изправител KBPC5010. Ясно се вижда че няма топлинен контакт на кристала с подложката - има към 1,5-2мм смола. Още към 15А го пиши бегал. Колкото и да го охлаждаш. :-D
Прикачен файл:
5010.jpg
5010.jpg (53.39 KиБ) Видяна 1769 пъти
Ама това е половин фалшификат. Попадали са ми от тези черните с пластмасов корпус. Вътре са просто четири диода от типа 1N4007 запоени за клемите и залети със смола. Пък май ги даваха за 5 или 10А. :? За съжаление нямам снимка. Затова пък ще компенсирам с такава на реле 12V 30A. :-D

Изображение

:partyman:
shadow__01 - майстор
Има ли все пак мощни китайски грецове които са на достъпна цена?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "токоизправител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: