Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
skartalov - специалист
Продавам настолен рутер с лаптоп към него, и необходимия софтуер MACH3.

Шпиндела е любимият на всички в този форум KRESS 1050W :-)

Машинката е нова, бърза (15 000 мм/мин) и с работен ход:

770х540х40мм (x/y/z)

Цената е скромна: 2500 лв.

Тел. 0888600595 - Симеон

Прикачен файл

r2.JPG

Прикачен файл

r1.JPG
vlassev - специалист
Здравейте, търся малко помощ относно настройките на МАС3 за пускане на шпиндела.
Схемата, която използвам за контролер е тази: Изображение

Към 7-ми пин (dir z) съм вързал реле, което управлява шпиндела.
Системата работи, с ху координати, но след като реших да добавя z на пинове 8 и 9 въпроса с релето остана висящ.
Доста четох и пробвах различни вариянти, а релето продължава да мълчи като пукел...
emilvv - помощник
4N25 са бавни оптрони ... провери го ! ...

С други думи оправи БОБ-а ( break out board .. :) ) с по-добър и тогава пак мисли за МАКА ..
Ако пък драйверите си имат на входа оптрони ... не ти трябва БОБ .. :)

http://forum.allaboutcircuits.com/showt ... hp?t=53589
"Most breakout boards for CNC use a HCPL2631 or something similar. It will switch faster and provides a gain in the circuit, this allows the faster switching. The 4n25 and similar are fairly slow."

Поздрави,

Емил
vlassev - специалист
Здравей, мерси за бързияотговор!
Използвам оптрони PC817 незнам дали са по-добри, но системата до сега работеше добре.

Реших проблема от тук:
http://www.pmdx.com/Doc/AN001_Mach3Conf ... ort_02.pdf

точка 5.7.3
Интересно, че вчера също го пробвах, но не сработи.
Сега единствения проблем остана, че не мога да пускам релето ръчно с F5.
Светва жълтата светлинка под spindel speed но релето не цъка.
програмно с М4 и М5 няма проблеми.
Идеи!?
MrMurdjo - майстор
Колеги, написаното за оптроните е вярно, но в случая става дума за управление на реле, което не е критично откъм време на превключване на оптрона.
Питащият колега казва, че е свързал реле, но не казва КАК го е свързал. Защото директно няма да стане и най-много да е изпукал ТТЛ изхода.
STEPER - специалист
skartalov написа:
Шпиндела е любимият на всички в този форум KRESS 1050W
Здравей skartalov,
Е чак любим не,но при тази липса на финанси няма как да не ни стане и любим :-D
Но шегата на страна. :) Иначе машинката е станала супер а за цената да не говорим.
Дай малко повече фотоси ако е възможно.
Много компактно е станало всичко и ми е интересно окачването и изпълнението на X и Z остта.
Поздрави
Balabanov - специалист
Здравейте колеги аз съм оператор на CNC от доста време и в общи линии в това се изразява ежедневието ми. На скоро реших да си направя и едина за вкъщи но да е малко над ниво хоби машинка.
Ниво малко над хоби машинка ще рече машина, която би понесла по тежки натоварвания. В крайна сметка първо реших да я начертая спрямо частите, които предлагат на пазара и в последствие да тръгна да пазарувам защото дребните грешки в случая бъркат в джоба на дълбоко.

Това е концепцията:

Изображение

Вече е в процес на събиране тези дни ще кача снимки. Възнамерявам да взема контролер, който да е за 4 осна с цел надграждане след време. За момента външни габарити 1000мм на 750мм и гоним оптимален работен ход 730мм на 580.
Бихте ли споделили къде в София освен "Стоилов" има термично обработен алуминий с дебелина 15мм, 20мм на добри цени може и на ЛС за да не стои като реклама.
Благодаря предварително.
STEPER - специалист
Здравейте,
От известно време ме занимава мисълта, как мога да залепя зъбен ремък с определена
си моя дължина.Ремъка е само 5-6 мм. в широчина и няма да бъде подлаган на големи усилия.
Все пак някакъв вид вулканизация с предварително подготвен калъп може ли да свърши работа :?:
В Интернет нищо определено не намерих по този въпрос. :?
Ако някой се е занимавал с нещо подобно или има някаква информация,или идея моля да сподели. :prayer:
Поздрави
ig_ivanov - специалист
Ето тези пишат, че могат да лепят ремъци:
http://www.technocon.biz/1940
dobrev - специалист
Проблемът при лепенето на зъбни ремъци е как да се съединят намиращите се вътре стоманени или кевларени нишки. При широката гама от дължини не намирам смисъл от лепене. Ако ремъкът задвижва детайл линейно между две ролки възможно е двата края на ремъка да се съединят при този детайл като се притискат от подходящи плочки и късо парче от същия ремък. Парчето се слага така че зъбите му да влезят в зъбите на краищата на дългия ремък и се стягат.

Прикачен файл

DSC_0147.jpg
Последна промяна от dobrev на вт дек 10, 2013 12:02 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: