• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
ArturDent - Почти Безобиден
nikolovvd написа:
Както подсетиха някой, може да има теч в купето. Сега се сещам за нещо, което май доста често се среща при старите автомобили, на които акумулатора е до или под предното стъкло. По някаква причина ламарината между акомулатора изгнива и се образува дупка. При това положение част от водата, която се стича по предното стъкло влиза в купето и ако оставите колата на вътрешна циркулация вечерта, то на сутринта всички стъкла може да се окажат запотени или замръзнали.
Освен "нормалните" причини за вода в купето, като мокри стелки, може да е:
- Спукано радиаторче за парното от което да сълзи. Ако тече ще има голямо намаляване на антифриза.

- Това което си го писал за акумулатора не е точно така - не е проблема в пробиване на ламарината.
Та значи акумулатора се намира в едно "корито" под предното стъкло. На дъното това корито има дренажни отвори, които изкарват водата от дъжда. Но тези отвори най-често са запълнени с листа, прах и т.н. В резултат на което "коритото" се превръща в езерце. Много-често на на горната част на "коритото" има отвори към купето за кабели и парно. Всичко е ОК, ако дренажните отвори не са запушени, но при пълно "езерце" отворите към купето действат като преливник и се пълни купето. Като най-лошото е че водата се стича по кабелите които влизат в купето.
Проблема е сериозно изразен при автомобилите на VW, Audi, абе VAG до към 2002 г, на някои фиати, и френски автомобили.
Илчо Илиев - майстор
Днес имах''удоволствието '' да пробвам вашата технология за изпотени стъкла...
Запалих, пуснах вентилатора на 4 и климатика, задържах оборотите на 1000, но....въпреки,че изчаках поне 5 мин, ''мъглата' едва се вдигна, 1/3 от долния край на джама се поочисти..
Спрях климатика,заех поза...танкист и полека към дома....
Chefo77 - майстор
Илчо, ти да не оперираш на някоя друга планета бре, пич? Гумите ти се изкривяват, докато си почиват на джанти, балони им се появяват даже, сега пък климатика ти не осушава. Нещо има покрай теб, виж разбери какво е, че лошо :) :)
kozl - майстор
На пежото ми 305 климатик НЕМА. И конденз НЕМА, защото стъклата са мазани - писах с кво. Обаче легена (моя шофЕрския се напълни с вода). От що ли :? От снега внесен от моите крака, стопил се в топлата кола. Леко го легена надигнах и навън водата изсипах. А колите що са със стелки от мокети и водата от снега полепен по краката там се топи и улива и попива. После се в купето изпарява и стъклата замъглява............................
"Днес запали" :? Е оно ако колата е студена и като я запалиш, когИ парното ще сгрее стъклата да огрее. И колко температурата е там при вас, че конденза не е мраз :?
nikolson - майстор
E-e-eх, добре сте вие! И сняг си имате, и запотени стъкла, и влажни стелки... Днес в Ямбол си печеше слънце, ако нямаше вятър, щеше да е поне 15`.
Ама за стъклата ми се струва, че е от колата. Брат ми кара Хонда, това е някакво бедствие.
Илчо Илиев - майстор
Чефо, тая кола явно нещо е урочасана, няма да пиша какви проблеми прави и има,че няма да вярваш...
За вчерашното изпотяване знам защо стана....сутринта качих по пътя двама колеги и нали се сещаш ...трима в студена кола и изобщо изключих да остава единия джам леко отворен....
Обаче си беше точно ситуация за експеримента...
А това, на коя планета съм....ами разликата между Варна и Кубрат е 175км, но разликата в температурите,а особено вятъра е доста голяма,а и там където седи цял ден колата ми е...среща на ветровете...
За легените...аз нямам точно такива, а ползвам от Москвич, обърнати на обратно, с кутийките на горе и ефекта е същия, но за сега все още няма вода в тях..
В общи линии аз нямам голям проблем с запотяването, но ако някой помни с какъв въпрос започна темата....дали може да се използва абсорбатор, за да не се получава този проблем, като моя вчера...,а той беше- предното стъкло беше запотено, след като колата е преседяла 8ч на паркинга....
kozl - майстор
А как се наричат устройствата, които се включват в мрежата 220V и са предназначени да улавят водата във въздуха?
И на какъв принцип работят, за да се напълни резервоарчето с вода? В твоята кола ти имаш всичко необходимо, за да я ползваш като влагоуловител, но или не ти функционират компонентите (вентилация, климатик и парно) или ти не знаеш как да ги ползваш.
И при това положение питаш "Да си добавя ли друг влагоуловител?
Какъв друг Илчо? Не е ли по-добре да се заинтересуваш, защо твоята система не работи. Или пък тя работи, но ти си убеден, че не работи. Стъклата поне кажи колко пъти в месеца ги чистиш - ама честно?
Ама изпотихме се да се напрягаме с полтергайския конденз при теб.
nikolovvd - майстор
На някой по-стари автомобили блокира или се поврежда моторчето, което управлява клапата за външен въздух и вътрешна циркулация. При това положение не може да се вкара въздух от вън и купето остава затворено.
Илчо Илиев - майстор
Илчо Илиев написа:
ю
В общи линии аз нямам голям проблем с запотяването, но ако някой помни с какъв въпрос започна темата....дали може да се използва абсорбатор, за да не се получава този проблем, като моя вчера...,а той беше- предното стъкло беше запотено, след като колата е преседяла 8ч на паркинга....

п.п. Просто се отплеснахме и стана дълга и широка...
И тази вечер ми се запотиха стъклата, но след 2 мин. се изчистиха...на парно на 3...
Съжалявам,че сте останали с такова впечатление,че са ме изключили от помощното, поради умствени проблеми,но все още са ми ясни нещата в колата ми...аз за друго питах ,но....както и да е, Благодаря на всички за съветите :partyman: :partyman: :partyman:
ivanovbg - майстор
Илчо Илиев написа:
за да не се получава този проблем, като моя вчера...,а той беше- предното стъкло беше запотено, след като колата е преседяла 8ч на паркинга....
Колега нали ти казах защо. Като слезеш от колата отвори широко две срещуположни врати да излезе топлия влажен въздух и след 8 часа няма да са запотени. Прави го по веднъж седмично или когато видиш че с е запотил и няма да имаш този проблем.

:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Изпотяване на стъкла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: