Най - вълнуващия въпрос зимно време.
PCL82 - майстор
Като не ти се вадят клюнците ползвай самозалепваща се алуминиева лента, както те посъветваха. Или от обикновенно алуминиево фолио си направи фитили и ги натъпчи с отверка в снадките. Клюнците така и така трябва да могат да се разглобяват лесно и да се почистват поне веднъж на сезон а в някои случаи и веднъж месечно. Има вносни колена за клюнци с ревизонно капаче с винт. Това спестява разглобяването.

Не препоръчвам силикон, щото после трудно ще ги разглобиш. Може да ползваш огнеупорна глина или огнеупорен теракол.
alsted - майстор
Да не би да си сглобил кюнците обратно - първия от печката влиза във втория, втория - в третия ... ?
yassi - специалист
alsted написа:
Да не би да си сглобил кюнците обратно - първия от печката влиза във втория, втория - в третия ... ?
Aми че то точно така трябва. От печката към комина посоката - бе как да ти го обясня - с широкото(женското) надолу към печката, с тясното(мъжкото) нагоре към комина - за всички кюнци.
Иначе ако ги туриш обратно (то не че може де, щото като стигнеш до печката ще разбереш) ще се одимиш.
yassi - специалист
PCL82 написа:
Като не ти се вадят клюнците ползвай самозалепваща се алуминиева лента, както те посъветваха. Или от обикновенно алуминиево фолио си направи фитили и ги натъпчи с отверка в снадките. Клюнците така и така трябва да могат да се разглобяват лесно и да се почистват поне веднъж на сезон а в някои случаи и веднъж месечно. Има вносни колена за клюнци с ревизонно капаче с винт. Това спестява разглобяването.

Не препоръчвам силикон, щото после трудно ще ги разглобиш. Може да ползваш огнеупорна глина или огнеупорен теракол.
За това питам - може ли линк за това какво е самозалепващо алуминиево фолио.
Мисля, че точно това ще свърши работа, такъв принцип търся - ама да видя какво да търся в магазина!

Благодаря.
Един линк и закриваме темата!
nikolovvd - майстор
alsted написа:
Принципно е невъзможно, но знае ли човек.
То по принцип не може да се сложи DDR памет в слота за SDRAM, но един приятел ги е вкарал и издумкал дъното! :weedman:
PCL82 - майстор
Алуминиева лента има по железариите и строителните хипермаркети. На ролки, широки около 6см. Колко ще издържи лепилото не знам.

Кюнците е възможно да се сложат наобратно при печката и от там цялото трасе да тръгне наобратно. Освен това някои кюнци са правени от цигани на тротоара не са точни.

Виждал съм как цигани на Сточна Гара правят улуци на тротоара със самоделен вулц, закрепен за кутията на стар телевизор. Някои от кюнците по пазарите са правени от същите такива цигани.
alsted - майстор
yassi написа:
Иначе ако ги туриш обратно (то не че може де, щото като стигнеш до печката ще разбереш) ще се одимиш.
Е, ти се подпушваш ... :-D
Изпълнението съм го виждал. Към печката няма как, но втория влиза в първия без проблем. Другите - както им беше дошло ...
Какво ще кажеш за силикон?
yassi - специалист
alsted написа:
yassi написа:
Е, ти се подпушваш ... :-D
Изпълнението съм го виждал. Към печката няма как, но втория влиза в първия без проблем. Другите - както им беше дошло ...
Какво ще кажеш за силикон?
:lol: :lol:

Сигурен съм, че на инат някой може и на обратно да ги тури :lol:
Дори съм сигурен, че ако оставя жената да ги сложи, баш на обратно ще ги тури :roll:

Силикон не искам, защото силикона предполага по дългосрочна употреба.
Някаква лента, като тази горе която препоръчват (тип тиксо, топлоустойчиво), за да мога просто да ги облепя там където се съединяват и пролетта да ги махна лесно.

Ама аз си мислех, че това е проблем, който се среща често и има стандартно решение, пък като чета тука, сякаш май само аз съм с такъв проблем. Е не че е страшно - или проветрям за 5 минути след като запаля или паля бавно-бавно.

Аз си мисля за някаква вата - лента вата и едни скоби затягащи се - за многократна употреба става дори. Дали ще стане?
ivanovbg - майстор
Ако ти е много добре уплътнена стаята... Пробвал ли си на открехната врата или прозорец? Щото комина трябва да си дърпа без печка - иначе не е комин. Все пак в стаята е по топло отколкото навън. И аз мисля че има някакво стеснение/запушване от сажди. Обикновено са в розетката, ако надолу нямаш извод за почистване на саждите.
MamaMy - майстор
Аз ползвам алуминиево тиксо и съм доволен
Сменям го 1-2 пъти през сезона когато чистя кюнците

Тема "Как да уплътня кюнците?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: