• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Choch - специалист
Колеги,някой има ли адрес на офис/сервиз за района на София,че съм затрил телефона на техника,а ще трябва да нося контролера да го погледнат че седмичния таймер не работи според заданията :-D

отдавна не съм влизал,не очаквах че храната по ивг ще е спряла :roll:
feikot - специалист
Някой ме беше питал за модулацията колко време е... На всеки 22 мин,работи 8 мин на 100% (от 10 до 100 и обратно).Значи 2 пъти на час не и достигат тия 6 киловата минимални.Да речем,че нужната мощност е 8 киловата и един килограм пелети да има мощност 4.5 кв (при КПД 100%,което няма как да е ) означава,че ми трябват малко под 2 кг на час,а за 24 часа аз като гледам горя 30на,значи сметките са си верни :)
mr_mitko - напреднал
Здравейте колеги! Да споделя малко инфо,както бях обещал.Та така...миналата година среден разход(при нон-стоп горене)46-47 кг на ден.Тази година засечка за около месец.....39-40 кг.Разликата е изолация 8см,която направих това лято.Отоплявам 2 етажа по 90 кв.със 2 бойлера по 100л.Горелката работи САМО на ръчен режим.Разхода на час ми е средно 1.67кг.Според вас -как е?Поздрави и....лека зима :)
filmatoplo - майстор
За тази квадратура и изолация , :? какво да кажа , само се успокоявам че моите клиенти ми споменават за по малко и равно на 2 чувала за 24 часа :wink: .
mr_mitko - напреднал
:roll: миналата година един колега тук във форума спомена 1 чувал,но после уточни че я палил само вечер :lol: Това е за 1 месец постоянна работа,темп вътре-23-24 гр. и без да намалям термо главите.Забелязах че след изолацията много по-бавно изстиват помещенията и ако можех да си я настроя на седмичен таймер :? и аз щях да докарам до 15-20 кг. на ден.Поздрави :partyman:
filmatoplo - майстор
Тези температури са големи , излишно сигурно прегряваш някой стаи , мислиш че си без изолация като миналата година :) .Двата етажа с две отделни помпи ли са или заедно :? , мисля си нещо за регулиране .
mr_mitko - напреднал
За прегряването си прав,децата даже се оплакват от жега,а темп на котела е 50гр.С една помпа съм-2 етажа тоест2-ри и 3-ти.
Choch - специалист
mr_mitko написа:
....и ако можех да си я настроя на седмичен таймер :?
И какво те спира да настроиш таймера?Някакъв проблем в контролера ли имаш?Моя не прехвърля работата на следващия ден,т.е.при заложена работа от 17:00 понеделник до 07:00 вторник(примерно) когато стане 00:00часа спира,а миналия сезон си работеше перфектно...нещо е изплющяло в електрониката-то с тези мигвания на тока добре че работи горелката :-D
filmatoplo - майстор
Определено Митко ще може да си намали разхода още , поне при все още топлото време на вън .Не разбрах много около това на каква мощност я кара горелката -разбрах само че гори непрекъснато , колко време работи на 10% и колко на по голям процент .Термоглави май има и те седят отворени докрай :? , мъча се да си представя картината в тях , кое трябва да се барне за да не пържи толкова излишно .Ако в тях е топло въпреки че горелката е на минимум % и не може да се намаля повече , с 50 гр на водата -то трябва да се помисли към регулация по стайна температура (като не се изключва вариант горелката да не работи през някакъв интервал) .Но още не съм сигурен какво точно се случва , нека сподели накратко режима на работа през 24 часа.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: