Илчо Илиев написа:ХА ,като го прочетох това се сетих ,че познавам човек който има диплома за завършено висше образование по ДВГ т.е. инженер по ДВГ и не знаеше къде се сипва хидравлична течност за спирачките на ЛАДА-та.И не само този-работя и с няколко инженери които нямат нищо в картуните си (направо се чудя кой им е подарил дипломата) ,та не е важно какви дипломи имаш като не можеш да си използваш адекватно сивото вещество в главата. Не визирам никой тук във форума (не ви познавам лично) така ,че моля да няма обидени- щото стана дума за дипломата та затова се отплеснах............Sof написа:
И на теб ли да приложа диплома за завършено образование по ДВГ ???
![/u][/b]
Иначе по темата -смятам ,че трябва да се ползва такова масло каквото препоръчва производителя на машината;минерално-минерално, синтетично-синтетично.Що се отнася до това дали е Щил или Хускварна няма никакво значение .Аз от 10-на години имам един JONSERED и го ползвам само с масло на Щил-минерално а от 3-4 години имам и моторна коса на Щил и ползвам същото масло и за нея .Досега проблеми не е имало.
Интересно ми е друго-в един форум някой питаше дали може да си сипва в двутактовия си двигател (да слага в бензина) на скутера(мотоциклета) масло на Хускварна за верижни триони вместо предвиденото за това масло за двутактови мотоциклети? По спомен му препоръчваха да не слага защото било друго и т.н. ....Нали маслото е за същото мазане ,обороти и.....Би трябвало да става.Вие какво мислите по въпроса?