• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
pipilica - майстор
Зарядно от телефон не е добра идея за захранване на проц. не се знае какво излиза от него освен 5 волта. Релето може да го смениш но ще ти трябва добро захранване щото като цъка релето и може да ти прави мизерии на проца.
Я кажи какво искаш да правиш с тоя таймер може да измислим нещо, щото това да слага пауза като няма ток и после да продължава нещо не ми е ясно за кво ще е, ако няма ток цял ден или само 5 минути, къв ще е тоя процес дето не го бърка такава разлика.
shadow__01 - майстор
pipilica написа:
Я кажи какво искаш да правиш с тоя таймер може да измислим нещо
Истината е, че винаги съм искал да си направя таймер и понеже е скъпо и рисково(да не тръгне) да сглобявам от нулата си купих готов(меракът е голямо нещо). Идеята беше да е с клеми или с контакт, но сега и аз се чудя за какъв уред ще се ползва. Много сложно става с всички тези схеми за пауза сигнал. Най-вероятно ще се ползва след време за зарядно за акумулатор (като правя такова) и ще взима захранване от самия акумулатор при спиране на тока.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
...Най-вероятно ще се ползва след време за зарядно за акумулатор (като правя такова) и ще взима захранване от самия акумулатор при спиране на тока.
:shock: :shock: :shock:
И това защо? Като си направиш автоматично зарядно на него няма да му пука от спирането на тока. Като дойде тока ще дозареди акумулатора и ще се изключи когато го е заредило. Все едно го зареждаш на два пъти с почивка.
Ами на това зарядно вземи му турни и един 4-ядрен процесор да управлява заряда!!! Що се вкарваш в такива филми?
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Памет на цифров таймер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: