• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
dpp - специалист
nakatasan написа:
Здравейте, не издържах днес си купих модела на Einhell - LEF 10 M, преди 15 минути някъде го включих, надявах се да е по-тихичък. Нормално ли е отпред да духа студено?
Хахаха..чакай , че ми стана смешно..сори..
..ти ли си "късметлията" от Варна дето "искаше" да го купи тук от бургазлийката дето го продаваше в продавалника? Явно си ти:)
Ако си ти, да ти кажа, че нито е работил толкова малко колкото казват / то като му видиш пластмасата колко е остаряла и потъмняла../ нито е кой знае колко тих - дам. Аз ходих да го гледам и на първа скорост се чуваше повече от моята Мидеа в момента. При мене се чува ШУМЕНЕ, докато при Ейнхела Бръмчене - има разлика! А Мидеа-та, първо е 16л/24 часа, второ е с гаранция, трето нова и четвърто все пак Мидеа правят климатици и то не от вчера - не е измислена история .. А ми излезе 199лв без ддс.. :проба: Предполагам че при тебе 150лв/ толкова му искаше каката/ + поне 25 транспорт ти е излязло приблизитепно 180лв , но както и да е. ПОне от варна имаше един TWE да беше зел него.. :drinkers:
..Както и да е, като знам и при вас каква влага е , дано да работи и да ти служи вярно.
По съвет от съфорумец, сутрин и веер порветрявай спалните помещения поне за 5 минути и то обилно - целия прозорец! След това пускай някакъв отоплителен уред и пускай обезвлажнителя цял ден да бачка ! Така действам аз и изреждам стаите. Днес е ред на третата спалня. :lol:
nakatasan - специалист
dpp написа:
Хахаха..чакай , че ми стана смешно..сори..
..ти ли си "късметлията" от Варна дето "искаше" да го купи тук от бургазлийката дето го продаваше в продавалника? Явно си ти:)
Ако си ти, да ти кажа, че нито е работил толкова малко колкото казват / то като му видиш пластмасата колко е остаряла и потъмняла../ нито е кой знае колко тих - дам. Аз ходих да го гледам и на първа скорост се чуваше повече от моята Мидеа в момента. При мене се чува ШУМЕНЕ, докато при Ейнхела Бръмчене - има разлика! А Мидеа-та, първо е 16л/24 часа, второ е с гаранция, трето нова и четвърто все пак Мидеа правят климатици и то не от вчера - не е измислена история .. А ми излезе 199лв без ддс.. :проба: Предполагам че при тебе 150лв/ толкова му искаше каката/ + поне 25 транспорт ти е излязло приблизитепно 180лв , но както и да е. ПОне от варна имаше един TWE да беше зел него.. :drinkers:
..Както и да е, като знам и при вас каква влага е , дано да работи и да ти служи вярно.
По съвет от съфорумец, сутрин и веер порветрявай спалните помещения поне за 5 минути и то обилно - целия прозорец! След това пускай някакъв отоплителен уред и пускай обезвлажнителя цял ден да бачка ! Така действам аз и изреждам стаите. Днес е ред на третата спалня. :lol:
С риск да оспамя, ще споделя, че от Продавалник не съм купувам и нямам намерение да купувам.
Този Ейнхел го купих нов от Бриколажа. Мидея във Варна да се продава нова не намерих. Просто наличните, бяха в пъти по-скъпи, а не бях ги чувал като марка. В Баумакс има един марка ОК, който прилича на Мидея, реших, че е куча копирана марка и не го взех, независимо, че е по-евтин от купения Ейнхел. За около 10 часа работа в кухнята, където се изпотяваха стъклата, около 1 л вода направи.
Аз си проветрявам спалните помещения сутрин и вечер, там изпоняване на прозорци няма, само в кухнята и банята, ама за последното е нормално да е влажно. Явно съм си купил трактор, поне да работи съвестно и качествено. Има си гаранция, ако се повреди им го връщам веднага.
fox_vt - майстор
Моя е от метро Тарингтон хаус е марката и му дрънчат пластмасите днес ако ми остане време ще го отворя да видя може ли да се направи нещо по въпроса.Иначе като го натисна с ръка шуми колкото хладилник.
nakatasan - специалист
fox_vt написа:
Иначе като го натисна с ръка шуми колкото хладилник.
Значи и този който купих като го хвана и утихва доста, наистина е като хладилник. Предполагам като са го сглобявали китайчетата нещо не са балансирали перката и създава вибрации и дрънчи като трактор.
Специално за Терингтън хаус в Метро, видях го, изглежда масивно и е на колелца, но толкова пари нямах, а и по параметри ми се стори по-слаб от този на Ейхел. По-мощния беше към 500 лв, нещо такова и си казах тази марка няма да е.
fox_vt - майстор
Към 230-240 лв беше не помня колко точно на промоция.10 литра на 24 часа май беше.Но китайска работа с тия пластмаси,не ми остана време днес да го отворя но и неговия ред ще дойде.А шумен или не съм адски доволен без него кухнята щеше да бъде аут до сега.
dpp - специалист
fox_vt написа:
Към 230-240 лв беше не помня колко точно на промоция.10 литра на 24 часа май беше.Но китайска работа с тия пластмаси,не ми остана време днес да го отворя но и неговия ред ще дойде.А шумен или не съм адски доволен без него кухнята щеше да бъде аут до сега.
Добре де, кухнята какъв е проблема да я оставите през вечерта на открехнат прозорец ...Влага в банята и спалните помещения - все пак като спим отделяме много влага. Сутрин като се събодя имам по 5до 10см конденз по стъклата долу! В кухнята нямате ли аспирация при готвене? При мене е всекидневна и кухня. Оставям на микро отваряне прозорците / поне сега докато е още по "топло"/ и се проветрява леко цяла вечер..детската обаче е потоп при мене . Явно малкия много се поти и тоя компютър по цял ден е там.. :lol:
hidrazin - майстор
Изчетох темата и май не разбрах защо си купувате влагоуловители? Трябва да се отстрани причината а не последствията.
Просто си направете качествен ремонт на жилищата.
:partyman:
fox_vt - майстор
Проблема при мен в кухнята е че е херметична :lol: нова дограма аспиратора със клапа и заради котката не искам да отварям вратата към коридора че голяма беладжийка.За 24 часа се събира към литър вода.От мивката ако има чинии още повече от пералнята от кърпата за ръце от това че не се отоплява,причини много.Интересното обаче че апартамента е гарсониера и в спалнята съм купил забележете овлажнител :lol: щото там е като пустиня влага йок при все че се сущи по цяла сушилка дрехи :-D Но това го отдавам най вече на луничките които са модел-няма такива, със специален начин на монтаж позволяваш проветряване на помещението :lol: Разбира се съм пробвал и проветряване и микро отваряне и съм все южно изложение но литъра вода си е литър.
nakatasan - специалист
hidrazin написа:
Изчетох темата и май не разбрах защо си купувате влагоуловители? Трябва да се отстрани причината а не последствията.
Просто си направете качествен ремонт на жилищата.
:partyman:
Не бих казал че проблема с изпотяването на прозорците и влагата в кухнята е от калпав ремонт на апартамент. Основната влага е от пералня, миенето, готвенето. Ако не се отвежда някъде се лепи по стените. Колкото и да се проветрява. От както пуснах за 1 вечер в кухнята влагоуловителя, изчезна изпотяването на прозорците. Пусках 1 път влагоуловителя също и в банята. Там си има вентилатор, но не насмага.
А и ремонт на жилище до 500 лв, че и да стане качествено, забравете.
Bradley - специалист
30-на квадрата преустроен (на ергенска квартирка :-D ) партерен магазин в кооперация от 2007-а /една от стените 4х3 дограма / северозападно изложение / май до октомври - прозорците отворени по цял ден - влага йок в останалата част от годината проветряване през деня, но задължително 22.00-8.00 "бръмммммммм мммм мммммм ммммм" /кръстил съм го "самолета" около 40Db според хартийките трябва да е - първите 10 дни се събуждах с кофти главоболие, утешавайки се, че може би е заради редовните 4/5 бирички, но вече не така съм му свикнал, че трудно заспивам ако не е пуснат/ цоца м/у 3 и 5 литра за посочения период всяка нощ ако температурата в помещението е около 16-18 градуса / при 20-22 ги докарва до 7/8 литра - без него настава царството на мухъла :weedman: :weedman: :weedman:

home fit living идея си нямам каква е тази марка - не съм го купувал - върви с с останалата част от обзавеждането - мога да кажа само, че работи
Изображение
снимката не е моя, но само това намерих в нета
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "закупуване на влагоуловител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: