• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Напишете въпрос свързан със санирането.
Chefo77 - майстор
zaksofon написа:
Добре де пичове, в заключение можем ли да кажем, че топлоизолацията ще покаже качествата си, но като се позатоплят с течение на времето дебелите стени? Аз до сега, все съм си мислел, че къща като моята с такива дебели стени, ще е по-лесна за ототпление от колкото такава с тънки стени, а то се оказва обартното....
Кое се пече по-лесно, цял свински бут или цяло пилешко бутче? :)
zaksofon - специалист
Благодаря за отговора! :)
Моята логика, винаги е била, че колкото по-дебела е стената, толкова по-изолирана е вътрешността от външността, но явно това важи, само в случаите, когато трябва да се изолирам от стенобойно оръдие. Никога не ми е идвало на ум, че ефекта на външната изолация се получава тогава, когато стоплиш стените на къщата.
А какво щеше да стане, ако бях направил и вътршна изолация под картона? Тогава топлото нямаше да стига до тухлите въобще, но предполагам това е и смисъла на вътрешната изолация.
VLADO66 - майстор
Обратния ефект ще го видиш лятото :wink:
Svezar - специалист
Не може да няма ефект от изолацията ! От тази година и ние сме с 5см EPS /и доста въздушна възглавница заради кривата фасада :wink: / и вчера като запалих за сефте парното останах приятно изненадан,при такава външна температура през ноща /-2/ миналата година при зареждане само с дърва и настроена темп. на 60 градуса след 6ч радиаторите изстиваха,днес след 9ч горене котела все още беше на 60 макар и само на въглени :prayer: Обаче няма начин да не се вдигне влажността веднага след изоалацията а и по-късно ,защото колкото и да е дишащ стиропора е доста по-добър изолатор от тухлата и влагата се задържа вътре !
zaksofon - специалист
Абсолютно никакъв ефект нямам от изолацията, да не кажа даже, че ефекта е обратен. не знам какво не е наред, ще кача снимки да ви покажа обекта и дебелината на стените. Иска ми се да вярвам, че е заради това, че са твърде дебели и бавно се акумулират. А и ние палим парното само вечер, след 18 00 ч. и явно не може да смогне да нагрее, стените така-както трябва.
ralev - специалист
Без да съм видял и само предполагам че изолацията не е изпълнена качествено. Ако е лепена на кюфтета и е отворена от долу и от горе се получава така наречения коминен ефект зад ЕПС-а, не само не задържа топлината а я изкарва по бързо. Я сподели как точно стой положението при теб за това което написах, ако качиш и снимки още по добре.
Svezar - специалист
ralev написа:
Ако е лепена на кюфтета и е отворена от долу и от горе се получава така наречения коминен ефект
Това определено би обяснило нещата,но ако е така тия "майстори" заслужават не само да не им платиш ми и да ги е....ш :-D
zaksofon - специалист
А какво значи да е "отворена"? Отгоре изолацията опира в сачака на покрива, а долу е стъпила на земята, като най-долния ред е от XPS. Лепена е на топки, защото беше доста крива фасадата.
kalin72 - майстор
Според мен е нормално при отопление само за 4-5 часа да не усещаш ефекта на изолацията.
Нашата къща няма външна изолация, но миналата зима изолирах покрива с вата 2 по 5 см, и веднага се усети покачаване на температурата вътре. А също така котела ни не спира да гори, почти 24 часа, дърва, не особено сухи, но не и мокри, поддържаме 24-26 градуса у нас, на двата етажа. Проблемни са ни прозорците на втория етаж, не са обърнати все още, и оттам леко подухва, но не е проблем, къщата вътре изстива до 19 градуса за повече от 24 часа неработил котел, проверено на два пъти тази и миналата година.
radius - майстор
Я кажи колко си постлал на тавана. По мнения на спецове трябва да е от 20см нагоре.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Няма ефект от толпоизолация !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: