Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
4i4kotrevi4ko написа:
Проблемът е, че като седна да пиша код в нас, "гъделичкането" ме разсейва, а "боденето" направо ме отказва. И това според теб трябва да е така, докато не изгорят повечето части?!
Не. Поне докато не се научиш да ползваш хирургически ръкавици. Хем няма на те пере тока, хем няма да цапаш клавиатурата.
Ааааа... И най-важното. Предполагам само теб те пере тока? Дай на някой друг да поработи с него и пак ще говорим.
:partyman:
P.S. Какви са тия "повечето" части? И една да ти изгори, лаптопа обикновено си умира. Поне ще си купиш нов, по-свестен.
PCL82 - майстор
Можеш да си купиш два антистатични маншета. Влагаш си ги на китките и кабелчетата им ги свързваш с метална част на лаптопа. Така ще изравниш твоя потенциал с този на лаптопа. Дори и да си от хората които лесно се наелектризират, няма да те удря ток.

Един колега ходеше с кожено яке, лесно се наелектризираше и го биеше тока час по час.
Веднъж му показах как свети фазомера от статично електричество и той почна да ходи с фазомер и да се разрежда през него преди да пипа.
4i4kotrevi4ko - специалист
Тани написа:
Освен зарядното има ли нещо друго включено към лаптопа? Включваш ли по принцип нещо друго?
Не, освен мишката. Единствено ако се наложи да чертая или моделирам нещо, го връзвам с hdmi кабел към телевизора (в същият разклонител зад UPS-а).

hidrazin, и други го усещат. Както написах по-рано - няколко лаптопа си умряха, след известно време на биене от корпусите им. Под умряха нямам предвид, че всичко си е заминало, но памет, gpu, wifi модул, твърд диск винаги са под ножа. Рядко дъното, а на никой не му се занимава след това да го поправя.
MamaMy - майстор
Изхвърли ЮПС-а и си сложи галваничен разделител на кабелната телевизия. Всички проблеми си ги създаваш сам :)
sstefanov - майстор
Освен галваничния разделител за кабелната и един добър разделителен трансформатор за телевизора и лаптопа ще оправи всички реални и измислени проблеми.
MamaMy написа:
Изхвърли ЮПС-а и си сложи галваничен разделител на кабелната телевизия. Всички проблеми си ги създаваш сам :)
Аз телевизия не гледам, телевизорът се ползва като електронна дъска за чертане и да събира по няколко прозореца на IDE-то.
Иначе предложението да хвърля 3 хилки е от добрите за изминалата седмица.

И проблемът си го има преди да включа едното в другото, ама е нормално хората да пропускат някои постове.
1115 - специалист
Кво сега се дразниш и недоволстваш.
Нормално е хората да пропускат постове.
Тя темата ти от смешен проблем ще стане 5 страници.
4i4kotrevi4ko написа:
.....
Ми първо, както написах оригиналното зарядно е с двужилен кабел към контакта, и проверих през минуса до двете клеми на щепсела, че не дава верига.
На новото захранване с трижилен кабел, пак оригинално, проверих дали дава верига между буксата и клемите на щепсела - пак няма верига.
......
Ми на двужилното няма да дава минуса към един от двата захранващи проводника контакт - нали ще те утрепе тока ако имаше връзка.

Изключи заряднот от буксата и карай на батерия - ако пак се "усеща тока", то проблема е в инвертора.
Ако не се усеща е в зарядното.

Какво да се пишат 100 безмислени поста.
Като разбереш къде е ще ти кажа как да го решиш.
1115 написа:
Кво сега се дразниш и недоволстваш.
Нормално е хората да пропускат постове.
Тя темата ти от смешен проблем ще стане 5 страници.
4i4kotrevi4ko написа:
.....
Ми първо, както написах оригиналното зарядно е с двужилен кабел към контакта, и проверих през минуса до двете клеми на щепсела, че не дава верига.
На новото захранване с трижилен кабел, пак оригинално, проверих дали дава верига между буксата и клемите на щепсела - пак няма верига.
......
Ми на двужилното няма да дава минуса към един от двата захранващи проводника контакт - нали ще те утрепе тока ако имаше връзка.

Изключи заряднот от буксата и карай на батерия - ако пак се "усеща тока", то проблема е в инвертора.
Ако не се усеща е в зарядното.

Какво да се пишат 100 безмислени поста.
Като разбереш къде е ще ти кажа как да го решиш.
Не си прочел правилно - написах го, за да е ясно, че проблем с проводниците и галваничното развързване няма.
Иначе аз така и карам - зареждам батерията и само на нея. Усеща се, сега кажи как да го решим.
sstefanov - майстор
С разделителен трансформатор, вече писах. Тогава ще можеш да замасяваш лаптопа без риск от повреди.
1115, ще кажеш ли как да реша проблема?

Тема "Въпросче за офазен? корпус на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: