Мерси. Намерих я така. Ще я постна с коментарите, че да не ровят следващите:
Todor написа:Stefan_62 написа:Направих по тази рецепта, но телешко и станаха супер. Следващият път мисля да завиша солта, че и на мен ми е безсолно. Държах ги в саламурата 48 ч. после висяха няколко часа да се оцедят след което в подправките. Ползвах чимен, лют червен пипер, черен, чубрица и мащерка. Суших ги в стая която не ползвам и е денонощно отворено.valentor написа:Първо си правя следният разтвор, за обем половин литър :Не знам какво толкова и харесвате на тази рецепта, но аз останах разочарован. Едно, че рибиците плесенясаха и второ тази вечер ги пробвах и честно казано пълна безвкусица. За спирта и захарта добре, но солта иде малко, явно трябва да се увеличи като грамаж . Друго си е класическият начин /да престоят заринати в сол/, там грещка няма. Утре мисля да ги преработя на ново, но този път заринати в сол поне за 24ч., че не ми се изхвърлат 15-на лв. на вятър
40 грама сол-готварска
10 грама захар
50 грама ракия/водка/виски/спирт-абе кой както иска да го разбира
останалото , до половин литър, допълнено с хубава трапезна вода/по избор/
Месцето се залива с разтвора, и така стои 24-до 36 часа.
Изважда се и на канапчето... Другият вариянт е да ги мятам на скарата
Kumay написа:При мен се получи добре - за дванадесет дни сушене! Само ми се струва, че солта е малко...
Подправките - на око: чер пипер, кимион, малко лют червен пипер, градинска чубрица!
Северна тераса, температурите в Пловдив бяха около 10 градуса...