• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
kuger - майстор
Още се инатя, почти е бистро, мирис добър, но не съм пил още от него /имам още малко от старото/. Е, пробвах го, бива!
Чипс имам, но не съм пробвал на вино.
hidrazin - майстор
valentor написа:
Очевидно е , че работиш в "ГОЛЯМА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ"...
Де га тая? Каквото било - било. И който го е пробвал, със сигурност си го спомня. Сорри ама съм в капиталистическа организация. :-D
:partyman:
P.S. Наздраве!
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
какво стана с тия вина? Нещо не се обаждате.
Закъсняваш :) , на 25 стр. още стои снимката с каничката и плетивото :-D
Дъбовия чипс е страшна екстра за червените вина-
дава аромата, който се получава за цяла година в дъбово буре.
Моето вино съм го запрял :-D в бурето
Andri01 - майстор
"Дъбов чипс" в червеното вино? Айде,дайте акъл колко се слага и за колко време? Този номер не съм го пробвал.Виното е чисто "Мерло".Предполагам,че се прави както в ракията - в пакетче от марля?
Mega - специалист
Да, в марля. Количеството е описано на гърба на опаковката на чипса. Има го по магазините, както и в нет-а.
КИМИ - специалист
Aз си го купувах от Домашен майстор, има чипс и в агроаптеката.
kapanec - специалист
Дъбовия чипс го слагам още в самото начало, след като го смеля и си превира заедно със снего
bulhomes2 - майстор
Колеги, не слагайте бентонит! Сложих си на второто, сега за сефте го опитвам и ме е яд та.... Горчи. Не съм специалист - от миналата година пропих и правих първо и второ и тая. Тая година първото ми стана перфектно. И ми го казват хора, които цял живот правят вина. Даже се чудеха какво ли ще направя, ако взема каберне или мерло (това е липачка). Изхвърлям се, ама им казвам, че не разбирам и не искам да са като един дето ми викал "омръзна ми да хваля киселяци".
И бентонита съм го мерил със златарска везна. На първото беше калиев битамквототрябва и дрожди. Толкоз. Второто викам - ще откара до пролетта - да му туря серниста киселина и бентонит като го извадих от джибрите. Няма как да я пия тая гадост ми кажете за ракия ще стане ли да го сваря!
stiv1961 - майстор
Ти пък, що си сложил на второто вино бентонит. То понякога се избистря по- рано от първото. Аз второто го правя за ракия, и тази година джибрите потънаха на дъното и ширата се избистри, захаромера показа ,,0" и вкуса му беше като на истинско вино, но като знам колко захар съм сложил...... Първото вино по това време още беше на воден клапан за тиха ферментация.
bulhomes2 - майстор
Щото миналогодишното ми второ без никакви химии на последната (разгеле) бутилка се вкисна. Та рекох сега да карам по рецептите от форума.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: