• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Само да попитам -тези горелки , палят ли автоматично :? .
шоп - майстор
Отговора е твърдо не! Няма как да запали автоматично въглища.
за 1970 лв ви трябва и огняр за да Ви пали горелката.
sian - специалист
fbr написа:
Харесва ми това, че горивото се подава в долната част на горивната камера, и горивния процес не спира, както е при обикновения котел, при добавяне на нова порция гориво пада температурата в камерата и почва да пуши като локомотив. Но ме притеснява факта че въглищата от Топливо, които са от всякакъв калибър и ще задръстват шнека. Ще се налага търсене на калибрирано гориво, или да се троши и пресява, което ще ни удари по реномето на европейци.
колега какво ще кажеш за този котел http://prodavalnik.com/photos/ad/30795973/1/
fbr - майстор
Нищо не мога да кажа, защото всичко което трябва да се види е затворено зад вратичките, а там е интересната част на всеки един котел. Външната част интересува предимно търговците. Трябва да се види как е оформена горивната камера, топлообменика ( топлообмениците), димохода, как е организирано почистването на горивната камера, на димоходите. От тази снимка това не може да се изясни.
filmatoplo - майстор
Само за информация , цяла инсталация с котел Виадрус 8 секции , 500 литров бойлер Сънсистем , трипътен смесителен вентил ,разширителен съд мембранен ,тръби ,са излишни на една жена , котела е работил най много 1 сезон .Почти подарява инсталацията.
fbr - майстор
Къде е това, имам интерес към бойлера, с една серпентина ли е.
filmatoplo - майстор
Дават цялата инсталация на куп за 1500 лв .Преди Виадруса са имали Атмос 50 , но го раздули след като сложили тапа да предпазния клапан да не тече :wink: , сменят котела с нов -Виадруса , но орташка работа не се разбират кой да го поддържа .Бойлера е ползван известно време със стария котел това е в Приморско.Та понеже сме в тема всегоривни котли -Виадруса става да гори дърва,въглища и пелети с монтаж на пелетна горелка .Към котела има и помпа 32/80 Грундфос , която струва 570 лв нова.
s_s1 - специалист
шоп написа:
Отговора е твърдо не! Няма как да запали автоматично въглища.
за 1970 лв ви трябва и огняр за да Ви пали горелката.
Има такива, които палят, но струват малко по-други /повече/ пари.
Дефро агро уни НЕ палят автоматично на въглища.
klintan - специалист
Да допълня колегата Дефро агро уни не пали на нищо - няма запалка -поддържа огъня постоянно с малка мощност само да има гориво разбира се.
filmatoplo - майстор
Аз ви казах за турския котел Мактек , щом ще е на този принцип то поне да е на приемлива цена .http://hydrotermbg.com/produkti/kotli/m ... -s-bunker/
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: