• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
mr_mitko - напреднал
filmatoplo написа:
Определено Митко ще може да си намали разхода още , поне при все още топлото време на вън .Не разбрах много около това на каква мощност я кара горелката -разбрах само че гори непрекъснато , колко време работи на 10% и колко на по голям процент .Термоглави май има и те седят отворени докрай :? , мъча се да си представя картината в тях , кое трябва да се барне за да не пържи толкова излишно .Ако в тях е топло въпреки че горелката е на минимум % и не може да се намаля повече , с 50 гр на водата -то трябва да се помисли към регулация по стайна температура (като не се изключва вариант горелката да не работи през някакъв интервал) .Но още не съм сигурен какво точно се случва , нека сподели накратко режима на работа през 24 часа.
Здравей! Значи днес понеже ми остана време и прекарах 2 часа пред горелката,та....зададени параметри темп на котел 50,хист.10,темп.на вкл. на помпата 40,РЪЧЕН РЕЖИМ НА УПРАВЛЕНИЕ,работи на 100процента-6 мин,още 4 мин за да свали до 10 процента и после по същият начин 6мин.на 10 процента и за 4 мин.качва до 100пр.Във АВТОМАТИЧНИТЕ НАСТРОЙКИ ПИШЕ ЧЕ КОТЕЛА РАБОТИ НА 24кв.
P.S Благодаря за полезната статия!
feikot - специалист
Тъй като се ангажирах да споделям разхода :) В сегашното време с положителни температури,като вечерта сковава малко,при денонощна работа,разход вариращ в рамките на 1.2 кг на час.
filmatoplo - майстор
:? Да можеше да я пробваш със стаен термостат да видим разликата .В смисъл такъв че ние палим огъня за да топли стаите до еди каква си температура , след като това стане огън не ни трябва за определено време , или ако имаш стаен термостат и си нагласил денем 22 гр , вечер 18-20 гр -горелката сама ще си определи един свой режим на работа и стоп , е този режим дали ще бъде по икономичен при теб ме интересува .
feikot - специалист
Не знам...ама и 100 кинта само да разбера пак не ми се дават.Реално погледнато килограм и малко на час не е изобщо много,ама като ги сложиш на 24 часа.... Ама то и постоянно има 3ма човека вкъщи и все се ходи из стаите,пък не може да е хладина.Ако работи на таймер ще е друго :)
filmatoplo - майстор
Освен един почивен ден да играеш ролята на термостат , като за целта ти трябва много точен дигитален термометър за точно мерене на температурата в помещението което е избрано за симулация .Правиш си температурен график който трябва да се спазва , или от 6,00 сутринта до 8,00 в стаите да е 21 -22 гр , от 9,00 до 11,00 часа да е 19-20 гр , от 11,00до 13,00 пак 22 гр , от 13,00 до 17 ,00 да е 19-20 гр , от 17,00 до 23 ,00 часа да е 22-23 гр , и накрая от 23,00 до 6,00 да е 18-19 градуса по желание , цифрите са примерни .През този така настроен режим ти играещ термостат ще трябва да следиш температурата и да спираш горелката и пускаш при промяна на температурите , като в зависимост от топлозагубите -горелктата ще работи или почива с минути или часове , ето този режим трябва да се провери :? :) , ако те устрои разхода =D> , ако не те устрои -анатема на стайните термостати за теб :wink: .Навит ли си на теста -знам какво ще ти коства.
feikot - специалист
Нямам нищо против,но това мога да го направя,като дойде времето да сваля контролера на горелката долу,в апартамента.Едно,че сега нямам цял ден,второ,че ще ми е трудно в 6 да стана,още повече,че ще се губи време докато се кача и променям мощности и т.н. Отделно,няма да е от час за час,а ще трябва да се чакат и ТГ да отварят.А за да не ги чакам,ще трябва да стоят на 5....което реално пък ги обезсмисля и в по-нататъчен етап,защото пак ще трябва да работи на 5,за да е адекватен стайния термостат.
Choch - специалист
Това не върши ли подобна работа?
http://kozloduy-bg.info/?p=news&aid=5133
Въпроса е към Филматопло
filmatoplo - майстор
Да ,при теб и не само :) положението е такова .Искам само да знам -ти усещаш ли дали има момент в който си казваш -е сега горелката не би трябвало да работи .Абе кило на ден ако ще се спести пак е нещо . До Чочката -да определено тази термоглава си върши работата , монтирал съм такива веднъж марка Хоневил http://www.bgtherm.com/store/product/11 ... -hr40.html, улеснява постоянното връткане при обикновените глави и цепи градуса на 5 :wink: .Дали сте готови да платите за инвестицията , това е др въпрос .
Choch - специалист
Мисълта ми беше-тази ТГ да е вместо стаен термостат...не че съм се засилил да слагам,напротив.Не мисля че мога да получа каквато и да е икономия на горивото при моите топлозагуби,усложнявайки допълнително инсталацията....и то при положение че средния ми разход е близо килограм на час.Общо взето разход от порядъка на 240-300 лв на месец за отопление на 90м2 ми къщичка е напълно приемлив
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: