• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
siliakk - помощник
Здравейте!От известно време с моят съпруг се чудим как от нашия двустаен апартамент да направим тристаен:)-т.е. да обособим детска стая ,спалня и хол.Прилагам схема/съжалявам,че е толкова ужасна / на нашият апартамент и ще помоля специалистите за съвет.Вариантите,които ние обмисляме са два:
1.Холът да бъде разделен на две,като терасата се изгради и заедно с част от хола се обособи малка спалня,разделена с плъзгащи врати.Сегашнат спалнята в случая ще стане детска,а кужнята си остава на същото място.Проблемът,които възниква при този вариант е ,като се раздели хола на две, едната стая т.е.малкият хол ,няма да има прозорец и светлината ще е оскъдна.
2.Вторият вариант е терасата на хола да стане кухненски бокс и в хола да се обособи и трапезария.Проблемът,който възниква тук ,е,че на терасата на хола не може да се изкара мивка и тя трябва да се разположи в коридора,на стената на банята/там където е вратата на банята,която в слу1ая ще се измести откъм входа/.Но така на мястото на кухнята ще е спалнята,сегашната спалня ще стане детска и ще имаме две отделни стаи.И този вариант не е твърде удачен,защото от мивката до печката разстоянието ще е около 6 метра и всяка сутрин като излизаме от стаите ще се "срещаме "с мивката,но кажете ми хрумва ли ви нещо друго,защото аз нямам друга идея.....

Прикачен файл

sxema 1 001.jpg
sxema 1 001.jpg (16.3 KиБ) Видяна 12140 пъти
siliakk - помощник
втори опит да кача схемата....

Прикачен файл

sxema 1.jpg
sxema 1.jpg (12.11 KиБ) Видяна 12092 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не успявам да фокусирам размерите на помещенията. Колко е голяма кухнята? Има балконче?
Не ми е удачно хола да е кухня - заради ВиК-то. Сегашната кухня, с приобщаване на балкончето и "умно" подреждане на мебелите, дали не би могла да изпълнява функциите на Стаята в която се прави всичко заедно? Готвене, хранене, гости-мости и тн приятни и социални дейности?
siliakk - помощник
За съжаление кухнята,заедно с балкончето е 9кв.м.:( и като се имат предвид кухненското обзавеждане не остава почти никакво място.
mmm321 - напреднал
Ние живеем в абсолютно същия апартамент и то панелен. Аз също много мислих, как да направя, за да разполагам с две спални и ето кокво измислих, но още не е реализирано, тъй като засега нямаме необходимост от втора спалня.
Вратата на банята се измества в другата част на коридора, по- близо до входната врата. Стеничката между кухнята и коридора, която е много тънка, се събаря, а се издига стена малко по напред до вратата на спалнята. Така се усвоява място от ненужно големия коридор. В кухнята се приобщава терасата като се оставя едната стена, която е носеща, доколкото ми е известно. Когато се съветвах по този въпрос, ми казаха, че ако толкова настоявам, мога да оставя само една колона, но аз лично се страхувам да си играя с носещи стени. Мивката се мести на стената, където е и печката и цялата стена става кухненски кът с шкафове и т.н. Другата стена се освобождава и така се отваря място и за ниска мебел и за трапезария, но по - спретнати.
А хола се превръща в спалня или детска. Дано да съм обяснила добре.
siliakk - помощник
Благодаря на n_a и mmm321,че се отзоваха с идеята кухнята да стане и всекидневна.Но си мисля,че е прекалено тесничка за всичко това.
Моля Ви ,ако имате други идеи как да обособя две отделни стаи ,кухненски бокс и всекидневна,ще съм Ви страшно благодарна да ги споделите.
Размерите на помещенията са следните:
1.Кухня,заедно с тераската,която ще се усвои:дълж.-3.4м.,шир.-3 м.;
2.Спалня: дълж.-3.45 м.;шир.-3.4м.;
3.Хол:дълж.-5.6м.;шир.-3.4м.;
4.Тераса на хола:-дълж.-3.4м.;шир.-1.4м.
5.Размери на коридора м/у банята,спалнята и кухнята: дълж.-2м.;
ширина:1.6м.
Идеи приемам всякакви:)
Има ли други хора с такъв проблем-как го решихте
може би нещо такова

Прикачен файл

1,2.jpg
1,2.jpg (51.15 KиБ) Видяна 11707 пъти
ICC - специалист
Aз останах с впечатлението,че апартаментът е панелен, но и даже да не е, водата и най-вече каналът трудно ще стигнат между хола и спалнята. Имам едно предложение изхождайки от това, че апартаментът е панелен, не харесвам особено варианта да се влиза през кухнята (макар, че го виждам в много американски филми), но ми се струва най-безболезнено , макар и с малка баня. Дано съм била полезна, успех! Правоъгълникът меду мивката и печката са щранговете, гоколкото можах да се ориентирам от скицата.

Прикачен файл

preustr...jpg
preustr...jpg (58.15 KиБ) Видяна 11689 пъти
[Aз останах с впечатлението,че апартаментът е панелен, но и даже да не е, водата и най-вече каналът трудно ще стигнат между хола и спалнята]

защо мислиш, че не може да се прекара канал на около 3метра. по схемата ми се струва, че мивката е близо до коридора м/у спалнята и хола[/quote]
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
sami1975 написа:
[Aз останах с впечатлението,че апартаментът е панелен, но и даже да не е, водата и най-вече каналът трудно ще стигнат между хола и спалнята]

защо мислиш, че не може да се прекара канал на около 3метра. по схемата ми се струва, че мивката е близо до коридора м/у спалнята и хола
[/quote]
Заради комбинацията необходим наклон на канала и врата на спалня. Ако беше стена там - ок, но не би. Сметни си проценти минимален наклон по налични метри и виж с колко трябва да се повдигне нивото на пода.
  • 1
  • 2

Тема "двустаен в тристаен-моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: