• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Emerald - модератор
Ти в банята ли ги налепи? :o

Принципно за тях се казва, че отсъства хранителна среда за развитие на микроорганизми, но гъбички и мухъл при съответната влажна и непроветряема среда ще се развият във всяка фугичка и цепнатинка и на най-плътния материал. А тези тапети са плетка от стъкловлакна. Освен това изискват задължително боядисване.

Обработи ги с чиста белина. Но при първа възможност ги махнете. Мухълът пак ще избие щом е вече между влакната.
velmar - напреднал
Тапетите са налепени в хола на апартамент- ново строителство :x и има доста строителна влага.Минахме ги след като ги налепихме с една ръка бял латекс- каот за основа на цветното последващо боясидване( беше ни останал латекс).Белината няма ли да им навреди по някакъв начин?
Matchless - специалист
Емералд, можеш ли да ми дадеш идея как да налепя на стената плат - имам предвид платно, нещо подобно на конопено, от което се правят чували. С какво лепило - С200 ? Много често споменаваш едно специално лепило за платове, но от къде би могло да се закупи в България?
crez - майстор
Аз съм лепил зебло с епоксидна смола на стена,но в ония времена когато тя беше евтина пък и по строежите се намираха по някоя и друга бака.
Matchless - специалист
crez написа:
Аз съм лепил зебло с епоксидна смола на стена,но в ония времена когато тя беше евтина пък и по строежите се намираха по някоя и друга бака.
И как точно става, мажеш цялата стена или платното? Не остават ли петна? Ще опитам няколко варианта - с С200, тапетно лепило на парчета зебло да видя как ще се получи. Ако имате други идеи давайте :)
crez - майстор
Да,мажа много тънко смолата на стената. Работила ли си със еп.смола, извинявай за въпроса но действително е важно. За да стане по вискозитетна се затопля по време на смесване и най-важното е да спазваш пропорциите смола-втвърдител.
Emerald - модератор
velmar написа:
Тапетите са налепени в хола на апартамент- ново строителство :x и има доста строителна влага.Минахме ги след като ги налепихме с една ръка бял латекс- каот за основа на цветното последващо боясидване( беше ни останал латекс).Белината няма ли да им навреди по някакъв начин?
Нищо няма да им стане -нито на тапета (това са все пак стъкловлакна и са устойчиви на най-агресивни химикати), нито на латекса (ау, ако е цветен не знам. :lol: Пробвала съм само на бяло). Много странно как така са мухлясали...Толкова ли пък мокри да са били стените? :?

Matchless, може и с С200, може и с епоксидка. Но епоксидната смола е по-сложна за работа.
Не се намесвай в чужди теми с отделни въпроси! Отвори си твоя. :wink:
Matchless - специалист
crez написа:
Да,мажа много тънко смолата на стената. Работила ли си със еп.смола, извинявай за въпроса но действително е важно. За да стане по вискозитетна се затопля по време на смесване и най-важното е да спазваш пропорциите смола-втвърдител.
Благодаря!
Не съм работила, смятам да се водя по инструкциите на опаковките. Зная, че има двукомпонентна смола и съм виждала в Практикер, но май не беше много йофтина :(
Колко ли е пък разходната норма, но ще го проверя!
  • 1
  • 2

Тема "стъкло тапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: