Здравейте,искам да ви попитам за едно разширение на постройка.В момента в двор малко над 800м2 има двуетажна къща с РЗП 120м2(по 60м2 на етаж)и допълнителна постройка,която по план се води допълнително застрояване от около 55м2.Въпросът ми към вас е дали има шанс да получа разрешително за строеж за да разширя тази постройка с още около 65-70м2.В двора има място и на ляво и на дясно около постройката при положение,че се спазва отстояние от съседи и улицата по 3м.Според вас ще има ли проблем тази постройка да се превърне от допълнително застрояване в къща от около 120м2.Постройката е тухлена.Ще трябва ли отново съгласуване и разрешително от енергото и водоснабдаване при положение,че в момента си има ток и вода.Другото,което искам да ви попитам и знам,че не може да ми отговорите точно,но все пак се надявам да получа насока.Според вас поне с колко пари трябва да разполагам за да завърша това разширение с материали средно качество,като се има в предвид,че ще се строят около 70м2,а на съществуващите 55м2 ще трябва да се направи основен ремонт и хидроизолация на основите ,че просмуква влага.Ще се направи и нов покрив.Цени знам,че не могат да се кажат,но поне минимална сума под,която да не започвам.Благодаря ви.

vaniosl написа:но все пак се надявам да получа насокаКато много груба насока насока годно за живеене ново строителство го смятай 400 евро (нормално варира от -100 евро до +200 евро). Старото което ще ремонтираш из основи е все едно имаш груб строеж или от първата сума махаш 80-100 евро.