• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kobutan - специалист
не става и това е. пробвам, екстендед мод,дублиране - не го намира и това е.
да питам и нещо друго - през USB на тв слагам флашка, а също и външен хард. флашката е с FAT32 и я открива, а външния хард е NTFC и не го вижда.проблема е там че FAT32 подържа файлове до 4 гб, а 3Д филмите са поголеми. затова решението ми беше от лаптопа да ги пускам и да ги гледам на тв. ама като не мога да ги вържа, с FAT32 също не мога да ги кача заради големината им какъв избор имам друг? телевизора е смарт тв, има и wi-fi и други букси. друг начин може ли да се измисли?
kobutan - специалист
май няма DLNA. това са му спецификациите на тв http://www.lg.com/bg/televizori/lg-32LA620S-smart-3d-tv
kalpev - специалист
Пробвай с друг HDMI кабел.
kobutan - специалист
пробвах, смених кабелите - имам 1 за приемника на виваком и си работи, втори кабел съм свързал с лаптопа.така че вивакомския си работи и като ги размених пак нямаше никой за лаптопа..
а тука от характеристиките пише че има DLNA
http://www.emag.bg/televizor-smart-3d-l ... /?ref=hstl
какво е това и как може да ми свърши работа? гледах в гугъл, ама не разбрах много как работи...
ArturDent - Почти Безобиден
DLNA - най-просто мога да ти го обясня:
Трябва твоя компютър и телевизора да са свързани в една мрежа. За предпочитане с кабел, а не чрез WiFi.
На твоя компютър инсталираш един DLNA сървър и му казваш къде ти се намират файловете с видео, аудио и снимки.
От телевизора (той се води DLNA плеър) можеш да ги виждаш тия файлове и да си ги пускаш.
Общо взето все едно си споделил файлове през мрежата, но малко по по-особен начин.

DLNA сървъри по нета много, но не всички подават и субтитрите към TV
Добро начало за хора, които не разбират е на AllShare на Самсунг http://www.samsung.com/bg/support/model ... -downloads

Ето какво са описали LG за телевизорите им с DLNA, може и да е старо това, но ще добиеш представа

http://www.lg.com/levant_en/support/pro ... 8-en-LGELF
velas - специалист
А дали резолюцията и честотата, които се опитваш да подадеш към телевизора се поддържат от него?

Също така на някои видеокарти трябва допълнително да се активира HDMI порта от настройките им.
kobutan - специалист
ArturDent

благодаря ти много, ще прочета нещата.доколкото разбирам пускам програмка на лаптопа - това е сървъра.и така безжично хващам на тв папките на лаптопа? има такава програма LG - SmartShare се казва, и тя е нещо подобно - разучавам я в момента.в ръководството всичко е написано много кратко и няма подробности. за HDMI пише свързваш от лаптопа към тв и готово. да, ама не....така безжично като гледаш 3D филми по над 10 гб видеото гладко ли върви? имам предвид по кабел е по бързо, отколкото по въздуха.ако нещата не са се променили с това DNLA...

leosat varna
за резолюцията не знам, обаче мисля че за порта си прав - не е активен!от настройките на видеото и на IntelHD3000, и на ATIRadeon 6490М никъде не пише за порта, а от настройките за звука се вижда че порта не е активен.май и това е проблема
Изображение

eто и при самия звук - у-вото е разрешено, ама не работи...
Изображение

Изображение
откъде да го пусна тоя порт?
kobutan - специалист
да, SmartShare използвало точно DLNA - вкючих тв към безжичната мрежа и тв откри шернатата папка от лаптопа и мога да пускам филмите на тв.обаче 3Д филм 10 гб ми накъсва постоянно - през 5-10 сек зарежда.....
другото е че така все пак нямам връзка с работния екран на лаптопа и не мога да ползвам тв за голям монитор.
все пак и това е нещо, благодаря много на ArturDent :partyman: =D> =D>

Изображение
velas - специалист
Виж настройките на видеокартата, възможно е драйвера да не е подходящия и затова да го няма HDMI порта.
Пробвай да задържиш бутон "fn" и натискай няколко пъти F4.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "как да свържа компютъра към телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: