• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Помня :-D . Машината ти е уникална и вярвам, че си я защитил достатъчно.

Аз моя го гася и паля директно от щепсела, но никога когато вентилатора работи.....Това ми е навик. През горещите месеци се е случвало вентилатора изобщо да не спира, тогава изчаквам минута-две преди да го изгася. Моите опасения са за прегряването.
Sof - специалист
Защо Китайските инвертори да не може да се споменават тук, както обявяват някой колеги ?

Нали са и те заваръчни апарати !

Това че има тема за Китайска техника не значи че тук не може да се пише за всички модели инверторни машини !

Постоянно се отричат дадени марки Китайски машини, но до тука никой не е направил опитно изследване на тези или онези Китайски апарати и да каже- тоя апарат не достига обявените ампери на табелата и след петия електорд прегря и изключи !
Като направите такъв тест, тогава мисля че ще имате основание да ги отричате или хвалите тези апарати !

Нещо повече -отричащите тези апарати даже не знаят какво има вътре като електроника и схемно решение, но са доста остри в изказването си по отношение на тези апарати !

А платките на марковите апарати данеби да не се правят в Китай и другите Азиатски държави ? Повечето електроника се сглобява там !

Аз поне си направих труда да видя какво има в един Китайски електоржен и сложих и снимки !
Тани - модератор
Някои гледат, а други виждат. След като ни показа ел. таблото си след основен ремонт, не смятам че имаш познанията да се месиш в тема за схемни решения на инверторни електрожени!
juvesan - специалист
Нека не се връщаме пак на тази тема - все пак , ако трябва да има разделение, следва модератори/ админите да сменят заглавието на темата за да се знае, кога човек изпада в оффтопик :rock:
Относно изключването: е, логично е че никой не си изключва електрожена 'ей - така" ... питането ми е свързано с една реална БГ картинка - когато сме на обект, понякога се "омешваме" всякакви фирми, има често и колегиалност особенно между близки дейности ( например хладилни и електричари рядко се ....претаковаме ) , но е много често явлението на някой "общак" му потрябвало да разбърка една кофа , вижда до стената включен кабел и го дърпа да си включи машинката и от това гаси тока на половината обект :axe: За кемпито знам, че не му действа ( поне 3-4 случая) но се чудех до колко тези неща са стандартни във всеки що годе уважаващ себе си инверторен електрожен.... :drinkers:
Sof - специалист
Тани, здрасти !

Значи таблото си е на Село и нищо основно няма в ремонта по него ! То е работило 30 години и ще работи още 30 !

За инверторите, аз не се меся в схемните решения, а само казвам че като се отрича нещо е добре първо да се провери това.
И точно за това припомням че аз поне съм си направил труда да погледна вътре в Китаеца и да покажа какво има вътре.

Нито съм прехвалвал нито съм го отричал-описал съм схемата вътре в него до колкото аз познавам елементната база, и даже споменах за проблема ми по управлението на апарата, и попитах по запознатите защо се е случил този проблем и защо са запоявани и добавяни едни резистори !
Но отговор не намерих !

От това по обективно здрав му кажи !

Давам и позитивите и негативите на уреда ! И търся отговори ! А не просто да отричам нещо !

И стига с това табло на Село ! На мене то ми върши идеална работа, и на моя дядо е вършило ! Проблеми с инсталацията там аз няма !
А доста други съседи и роднини в моя край имаха проблеми при проливните дъждове в миналите години !

Като е ставало късо по контакти и осветителни тела- бушоните са избивали коректно и кабелите са оставали без поражения и са издържали. проверил съм бушоните и съм ги оразмерил правилно ! Повече от това не е необходимо!
Таблото кафе не прави ! Върши си неговата работа !

Аз, откакто е къща и се помня- това ТАБЛО работи и се къса и спомен за проблеми и токови удари от таблото или други възли НЯМАМ !!!

Проблема е в слабият селски траф на средно напрежение, дето Енерго-Про неще да го подмени вече десетилетия !!!
Тани - модератор
Е точно това имам предвид ! Критериите ти коренно се различават от тези на пишещите в темата, а дори и във форума! На тебе всичко би ти вършило работа, така че НЯМА СМИСЪЛ ДА ПИШЕШ И ДА ДРАЗНИШ ОСТАНАЛИТЕ!!! Те имат различни КРИТЕРИИ!

Между другото, и останалите спорове между участниците са на база на очаквания от апарата! Може да си изясните критериите за избор на заваръчен апарат и да поставяте всяка машина в отделна категория , включително и категория " за нищо не става"! Така споровете ще придобият някакъв смисъл! В момента спорите дали крокодила е по-дълъг или по-зелен!
pansim - майстор
juvesan написа:
се чудех до колко тези неща са стандартни във всеки що годе уважаващ себе си инверторен електрожен.... :drinkers:
Не са стандартни, и няма стандарт който да ги узакони.
Всеки прави както знае и може, и според цената разбира се.
Моето мнение - не си прави експерименти!
Sof - специалист
Незнам защо така ме подценяваш Тани ??? !

Аз имам доста маркова техника и когато купувам нещо гледам да е с по големи парамерти и по качествено !

Много малко от нещата които съм си купил до тук са лоши-помпата на Райдър е- за нестава за нищо ! Моя грешка.

Но за моторни коси, метли и триони -Хускварна и Партнер, Маклуч и тнт !

Напоследък си взех и доста неща на Спарки-настолен шмиргел-500 вата-20 кг машина ! И други флексчета и зегета !

Райдъра го избягвам вече -заради рязкото им падане на качеството, но имаха и хубави неща които аз още ползвам !

Инвертора може да е Райдър, но схемата му показва че би следвало да има 200 А в него и е направен от Кендо !
Това че имаше дефект е вярно, но и качествените марки имат дефекти. Отстраниха го и това е !

За моите любителски цели, смятам че си купувам и притежавам техника с даже по високи параметри от необходимото !

Незнам защо така ме обиждаш и казваш че са ми ниски критериите ???
gogo7777 - майстор
като се отрича нещо е добре първо да се провери това.
Повече от 15 години проверявам, смяташ ли, че трябва още 15 да минат, та да си подкрепям непрекъснато мнението за тия електрожени. Ами на мен ми писна да пиша едно и също всеки път. Четете темата (темите) и си вадете изводите сами. Който как иска, така да си прахосва мангизите :-D

"Абе да попитам знаещите,.....купих си е тоя лъскав Форд, ама нещо не пали както трябва. Пуши, пляка. Дали не се прецаках, че не взех по-мощния :? .........Преди имах един дърт Мерцедес при него нямаше проблеми" ....Появява се някакъв фен на Форд и започва да сравнява Форда с Мерцедеса. Накрая "питащият знаещите" започва и той да спори със "предполагаемите знаещи" и става една боза. Накрая всички са знаещи и можещи и темата се изчерпва. Тоя дето знае го нахулват, за където много знае и те така. След седмица - две, друг купил Форд задава същият въпрос.......машинално отговорите са единтични.

Не мога по-образно да го обясня :-D , ама се надявам да е лесно смилаемо и разбираемо.
juvesan - специалист
pansim написа:
juvesan написа:
се чудех до колко тези неща са стандартни във всеки що годе уважаващ себе си инверторен електрожен.... :drinkers:
Не са стандартни, и няма стандарт който да ги узакони.
Всеки прави както знае и може, и според цената разбира се.
Моето мнение - не си прави експерименти!
:prayer: В общи линии това питах. И като за себе си да кажа: купих си китаец от колегата Драгозов с ясното съзнание, че си купувам нещо за у дома. затова го и подбирах така евтино и що годе достатъчно стабилно. Не съм защитник на китайското, но нека не се залъгваме - ние и това не можем да направим ( тъжно но факт) А относно спора кое е по голямо и зелено - това си е наша българска черта - Левски срещу ЦСКА, VW срещу Опел, София срещу Провинцията.... традиции ... и все пак не разбирам защо някои колеги толкова избухват и се "палят" затова че някой бил похвалил или оплюл това или онова.. дай боже всекиму да може да си позволи квалитетни инструменти, но ... не дава. Аз съм нов тук, но на моменти се промъква тезата: В нашата ФИРМА имаме фрониус за 20000 лева, а затова че ти за вкъщи си си харесал и купил китаец за 200 лева - ти си долен човек :vom: Не бива така, колеги... това не помага на никой, освен на темата направи си сам ... враг...
извинявам се още веднъж за безобразният оффтопик :partyman:
"Абе да попитам знаещите,.....купих си е тоя лъскав Форд, ама нещо не пали както трябва. Пуши, пляка. Дали не се прецаках, че не взех по-мощния :? .........Преди имах един дърт Мерцедес при него нямаше проблеми" ....Появява се някакъв фен на Форд и започва да сравнява Форда с Мерцедеса. Накрая "питащият знаещите" започва и той да спори със "предполагаемите знаещи" и става една боза. Накрая всички са знаещи и можещи и темата се изчерпва. Тоя дето знае го нахулват, за където много знае и те така. След седмица - две, друг купил Форд задава същият въпрос.......машинално отговорите са единтични.
=D> =D> :prayer:
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: