От мобилни телефони до цифрови камери
goran67 - специалист
Много неправилно съм ползвал ксеноните и затова съм ги свършил. Например редовно си палех двигателя със светнати фарове, понеже ключът ми за фарове все си стои на "ON".
Предупредителните светкавици също им били вредни :yawinkle:
kozl - майстор
goran67 написа:
Аха...., значи са би- ксенон, защото превключването става с електромагнит.
Е тогава вероятно са за цокъл Н4 и дългите светлини са по-високи къси. Всъщност идеята за къси/дълги при биксенона не е само в изместване на фокуса на балона а и цепнатината в долния сенник, която на някои модели при дълги застава точно под балона, а на други модели стои на някакво разстояние от балона към цокъла. За разлика от биксеноните Н4 халогени освен, че жичката на дългите е с изместен фокус под нея няма сенник. Така някои за да си направят дългите по-дълги биксенони махат сенника и става страшно при среща отсреща.
goran67 - специалист
Да, Н4 са били. Купих си нови лампи, както ме посъветва хидразин. Вече съм ги монтирал. Сенници не махам. :)
Мерси много за съветите!
hidrazin - майстор
Не случайно попитах за биксенона. Купих нови ламби по нета същите като моите обаче като дойдоха се оказа че нямат сенници. Има си място, щифт и дупка за болтчето но щиб...ните български търговци са поръчали от по-евтиния вариант - без монтирани сенници и се наложи да ги прехвърлям.
Не че е трудно но ме е яд на смотаняците. Поне да го бяха написали.
:partyman:
lov - майстор
А ми защо се разправяш с нашите търговци. Поръчай си ги направо от жълтурковчетата. Последния път като ги взимах нямаха и $6. Трети комплект сменям за 5 години от които май само една ми е заминала. Стареят си и освен че им пада интензитета променят и цветната температура. Но никога не съм ги жалил все пак са си консуматив като всяка една крушка. На първия комплект вярно че ги пазих ама после като им паднаха цените никога не си давам труда да паля и после да си включвам фаровете.
Sof - специалист
Ако реша да сложа ксенон и на късите и на дългите какво е необходимо-два комплекта ?

Колко би струвало това ? Говоря за по евтините решения !

Необходимо ли е и на дългите да се сложи ксенон ?

Колко струва само крушката при смяна ?
hidrazin - майстор
Sof написа:
Говоря за по евтините решения !
Необходимо ли е и на дългите да се сложи ксенон ?
Ей сега отивам до кухнята да хвърля един боб за да разбера какъв котор караш и с какви ламби е.
Ако си с отделни крушки за дълги и къси - горните две твои изречения са несъвместими.
:partyman:
Sof - специалист
Хидра, хвърляй леща !!! :-D

4 крушки Н7 или 2 за къси и 2 за дълги ! Пасат В 5.5 снимката на аватара !
radius - майстор
Няма смисъл на дългите. Ако са ти потъмнели лупите, не очаквай чудеса. Поне режат снопа много качествено.
Sof - специалист
Абе верно е че стоят черни лупите, ама стъклата на фаровете са ясни, не са помътняли.

Лупите от температурата на крушката ли почерняват ? Когато не светят се виждат че чернеят-те не са ли от стъкло ?

Тема "ксенонови фарове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: