• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
fox_vt - майстор
Адаптера е идеален за зарядното и аз съм с такова 12 волта 5А.Все пак зарядния ток на имакса е 5 А макс.Само че моят е със захранващ кабел със няква английска ли нз букса и ще трябва да го сменя.
shotik - майстор
Искаш да ми кажеш, че с някакъв друг бутон веднага сменя?
Ще го разкостя да пробвам, но не виждам логика, освен лоша спойка или прецакан бутон. Микробутоните са си надеждни по принцип... мислех, че е 'софтуерно' от контролера вътре времето...[/quote]

При моето зарядно това беше проблема,за твоето не мога да пиша нищо,опитай с някакъв подходящ бутон да смениш този,който е сега и може би да има разлика.
Хвърлил съм око на това: http://prodavalnik.com/zaryadno-za-akum ... -i35048959
Приемам градивна критика :?
big_death - специалист
Ще ти върши работа ! Аз съм с подобно на Енхел и вече 3 години подържам акумулаторите на 4 коли !
lyubohar - майстор
И аз да се включа с въпрос.
Имам немско старо зарядно 12V,5А.
Дали ще може да се зарежда мотоциклетен акумулатор.
В момента сина ми го няма да го питам,но мисля че акумулатора му е 10-12 амперчаса.
big_death - специалист
Ако е 12 волта акумулатора - ще го зарежда ! Ако е 6 волта може да го гръмне !!!
radius - майстор
5А са много за мотоциклетен акумулатор и обикновено зарядно .
lyubohar - майстор
12 волта е.
Някаква крушка за фар се слагаше последователно да се намали ампеража.
Обаче не съм сигурен.Някой знаещ може да сподели.
fox_vt - майстор
Това че зарядното е 5А не значи че ще зарежда със 5А а че може да даде макс толкова :!: Тока с който ще се зарежда акуто го определя самия акумулатор.При много изтощен за кратко време ще дръпне максималния ток подаван от зарядното и постепенно ще намалее сам.Няма никакъв проблем да се зарежда със това зарядно 12 волтов акумулатор.
пп ако тока се ограничи изкуствено акумулатора ще се зареди по пълноценно но това вече е друга тема.Лично аз зареждам моя със първоначални 2А и докато изключи зарядното.
  • 1
  • 2

Тема "Зарядно за акумулатор - какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: