• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroslav_cholich - специалист
Моля, помагайте.
До сега не съм имал такъв огромен разход 3 чувала за 16 часа :evil:
Какво ли не пробвах по голямя доза с голям интервал 29 гр. На 24 с. ( от както съм я взел е така и не качвала повече от 3 чувала )
Малка доза на по малък интервал 16.6 на 13 с.
Незнам вече какво да правя спрях повечето радиатори в стаи които не ползвам, и я оставих на 16 кв автомат старата версия. Реално са толкова около 16 -17 кв. Заредил съм я с 3 чувала в 20.00 и за 2 часа работа е работила 7 пъти на 100 пр. През останалото време на модулация 10 пр. Т.на водата е 68 , но докато превключи на модолация качва още 5 6 градуса до 72,73 и трябват поне 15 минути за да изтине или някоя глава да се отвори за да заработи на максимум.
Каква е идеята на въздух горене , сега е на 70пр. Имам чувството , че при по високи проценти топлото бяга през комина, гледах отдолу решетката е затворена, защо като барна кюнците немога да си задържа ръката за повече от 2 секунди (комшия си взе някякъв чешки всегоривен котел и кюнците не са му толкова горещи)
plastkomfort - специалист
Намаляй максимума напърво четене .
Да не качва повече от 1.5гр.от зададената.
Най веруятно трябва да намалиши въздуха нопърво намали дозата.
fedko - напреднал
Като намали мах.,ще работи пък по-дълго на мах. и пак същата работа. :?
fedko - напреднал
Що се отнася за въздуха на 100% игорелите газове наистина са с най-висики градуси, но пък най-бързо качват температурата на водата, което за ман е важното.
fedko - напреднал
Според мен настрийките не могат да свалят разхода драстично.Вече ми омръзна да правя експерименти.Миналата зима е прекарах в котелното и резултата е 3-5 чувала зависимост от времето.Това за къща 120кв. без изолация при 21-22гр, 24 часа. :)
filmatoplo - майстор
Може да намали малко температурата на водата и хистерзиса да балансира , така че да модулира по рано , което пък от друга страна ще намаля мощността и горивния процес малко ще се удължи .Тези неща са адекватни в не много студено време , стане ли студено няма как да избягаш от топлозагубите -те трябва да се покрият от еди колко си кила пелети , остава да има добра изолация , и изчистен котел с по добро КПД :wink: .
plastkomfort - специалист
fedko написа:
В момента съм с настройки:
шнек 950 гр реални
макс. 7,1
мин.1,2
пауза 15
въздух 40%
Топля 220 м2
гоня разход от 41кг. за 24 часа като не го спирам и смятам да го намаля още малко.
Така че бавното качване на температурата не означава голям разход
radiocontrol - специалист
plastkomfort написа:
fedko написа:
В момента съм с настройки:
шнек 950 гр реални
макс. 7,1
мин.1,2
пауза 15
въздух 40%
Топля 220 м2
гоня разход от 41кг. за 24 часа като не го спирам и смятам да го намаля още малко.
Така че бавното качване на температурата не означава голям разход
PLAST на колко градуса ти работи котела и каква температура поддържаш в стаите. Питамте понеже когото използвах горелката на мен подобни настройки не ми бяха достатъчни а отоплявмата ми площ е с 40кв. По малко от твоята е тогава нямах изолация разбира се и къщата беше след основен ремонт шпакловки и боядисване.
fedko - напреднал
С тези настройки нямам никакъв шанс да стопля водата повече от 40-45 градуса.А за котела това май е мъчителна смърт.
radiocontrol - специалист
Аз си мисля същито.Котела ми работеше при подобни настройки на 45 градуса и температурата в стаите не ми беше достатъчна.Но ако на plast му е добре аз чесно казано при такава отопляема площ невиждам нищо смущаващо в подобен разход.Това е около 1300кг месечно което са около 400лв (без да съм запознат с акуалните цени на пелетите)
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: