• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
teves - специалист
Проблема се състои в това че по екрана минават хоризонтални бели черти даже понякога и картината се изкривява отстрани като вълна от кабелната казаха че това било 50Hz но нищо не направиха .Може ли някой да ми обясни какво означава това 50Hz и как те влияят на картината
Johny - майстор
Там - долу съм показал какво да сложиш viewtopic.php?t=15702
teves - специалист
Да това е ясно те сложиха нещо подобно без никакъв ефект и казаха че пак ще дойдат .Но по интересно за мен е от какво се получава така много ми се ще някой да ми го обясни технически.
kabel96 - специалист
1.Добър вариант.Изсъхнал кондензатор на някой от усилвателите им.
2.Много лош и труден за отсраняване вариант.Офазяване.Може да е от сто неща избил телевизор който може да е на другия край на квартала и ред други начини да се офази кабелната.
kozl - майстор
Така се случва и при мен. Както си гледам цифрова от Близу и без видима причина и без закономерност, рядко но се случва цифровата се срива и ето какво става с екрана.
Прикачен файл:
Screen_2.jpg
Минавам на аналогов сигнал. Там картина има, но с две хоризонтални ивици смущения ето така:
Прикачен файл:
Screen_1.jpg
Изваждам антенните кабели от приемника и ги снаждам директно и хоризонталните линии изчезват на аналоговия сигнал. Връщам кабелите в приемника и чертите се появяват. Изключвам напрежението на приемника, образа се изпълни със снежинки (усилвателя на сигнала не работи), но чертите са в-у екрана. Докато имаше черти на екрана изключих всички уреди - смущенията продължават. След около час и половина чертите почнаха да изтъняват и изчезнаха - цифровите канали се оправиха. Така няколко пъти - оплаках се в Близу и ми смениха приемника. Десетина дни никакви проблеми и днес айде пак. Пак същите симптоми, мина час-два и се самооправя. Не мога да се светна от къде се появява смущението.
velas - специалист
Много е възможно да е външно смущение, идващо по кабела. Имаш ли галваничен разделител (гръмозащита) на входа на кабелната?
kozl - майстор
Изображение Ako става въпрос за такова - имам. Но при условие, че като съединя кабелите от вход Близу към изход за телевизора, или по-точно сигнала да не преминава през кутията на цифровия приемник - хоризонталните линии ги няма на екрана при приеманена аналогов сигнал през кабела на Близу. Като върна сугнала през кутията на приемника (вход-изход) и смущението с чертите се вижда на екрана. Поради тази причина обвиних приемника, че нещо му става от време на време и преди десетина дни го смениха с друг.
Понеже нямаше как да изключа телевизора при пробите едната вероятност е смущенията да се излъчват от телевизора и да влияят на цифровия приемник. Другата ми версия е няакви сигнали по кабела да предизвикват странична реакция в приемника и по този начин да се модулира сигнала със смущения, които сриват цифровия код, а на аналоговата картина се забелязват като две хоризонтални линии. И така за аналоговия декодер са само смушения, а за цифровия пълен блокаж.
Но при изключено захранване на кабелния приемник, чертите пак ги има в аналоговата картина. Как може едно устройство останало без захранване да генерира смущения? Загадка :?
shotik - майстор
При нас така стана,извиках ги за този проблем и откриха ,че някой се беше включил незаконно към кабела ,срезаха му кабела и съединиха частите и всичко се оправи.
velas - специалист
А когато включиш антенния кабел в телевизора през LOOP-а на приемника, разкачаш ли AV кабела между телевизора и приемника?
nikolovvd - майстор
И HDMI кабела също, че сина така си издумка цифровия тунер на компютъра. Сигнала минаваше по същия начин - през цифровия приемник! От тогава всякакви приемници и външни жици са изхвърлени.
Понякога си мисля, че нещо не са домислени тези приемници и прегряват.
  • 1
  • 2

Тема "Кабелна телевизия проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: