• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
yasoo - специалист
Току що ми звъннаха от СИКО, казаха че цялата партида която били получили тогава била с такива
плочки и предлагат да ми върнат парите, разбира се без да ги къртя моите от пода.
Явно се опитват да ми замажат очите . Чудя се да взема ли тез парички и с тях да си купя импрегнант
или пък да ги попритисна повечко в магазина :? В дилема съм, дайте идея как да процедирам
anmoll - специалист
Щом ти връщат парите, то няма две мнения вземи ги :) Недей с лошо :evil: аз съм сигурна,че фирмата ако е знаела,че плочките са с този дефект- нямаше да ги предлага. Това,че ти връщат парите говори за поемане на вината.Друг е въпроса колко сме похарчили за майстори.
anmoll - специалист
Yasoo. покрай тези наводнения в баните забравям да ти кажа,че банята ти е супер. Много свежа.
yasoo - специалист
anmoll написа:
Щом ти връщат парите, то няма две мнения вземи ги :)
Така и смятам да направя :) Сега ще ходя до там, магазина е близо до Красно село така че като взема парите отивам да издирвам магазина за обработка на камъни ;)
yasoo - специалист
Малко със закъснение, но все пак нещата за момента се оправиха.
Ходих до СИКО
и ми върнаха парите, от там тръгнах да издирвам магазина за обработка на камък.
anmoll, не са те ориентирали правилно ;) Магазина изобщо не е в пресечка на Житница,
оказа се че го знам от мноого време ама докато зацепя... :lol:

Изображение

Сегаммм, по въпроса за препарата. Като отидох в магазина се оказа че персонала е неочаквано
любезен и услужлив говорихме на дълго и нашироко, но така и не пожелаха да ми
продадат никакъв препарат. Накара ха ме първо да им занеса една плочка да се тества първо.

Успех :)
Намазаха плочката с 2-3 вида импрегнанти и аз вечерта я потопих във вода
В крайна сметка след двудневно ходене до магазина се стигна до извода,
че за този тип плочки най-добрия варянт за мен е:
http://www.bellinzonisrl.com/DettaglioP ... odotto=112

Изображение

Цената му е 51,50 намазва се с мече, четка, гъба.... оставя се да изсъхне 4-5
часа и така поне 3 ръце. Попива изцяло и след съхненето не можеш и да разбереш,
че плочките са третирани с нещо :lol:
За момента нямам грам проблем за в бъдеще ще видим (дадоха ми гаранция,
че поне 2-3 год няма да имам грижи)

anmoll, препарата който на тебе са ти препоръчали разпитах и за него подробно,
първо струва 32лв а не 50 и другото което е
незнам дали са ти казали но задължително след третиране с него трябвало да се
полира повърхността и то с машина а не на ръка и не бил подходящ по принцип за теракот
Поразпитай го майстора който ти го е предложил и разбери за какво става въпрос малко по подробно
anmoll - специалист
Мерси за инфото ако имам нужда за в бъдеще -нали мога да разчитам на тебе :? За сега ще я караме така, ние още не живеем там.Може би идното лято живот и здраве...,ако преключим с довършителните работи :?
yasoo - специалист
С каквото мога ще помогна :) НП
Виждам, че темата е отпреди месеци, но използвам нея, за да не обяснявам пак за какво става въпрос. И аз имам плочки с такова "полезно" свойство, до сега си страдах мълчаливо и дори бях щастлива, че са в кухненския бокс, а не в банята. Там не се мокрят обикновено, само котаракът ни обича да си разлива водата от купичката, така че не е кой знае какъв проблем, но все пак търсех някакво решение и попаднах на статия в този сайт - "Хидроизолиране на абсорбиращи фуги". Моля, специалистите да ми отговорят този PROTESIL-W не е ли точно за това. Или не е подходящ за употреба вътре в помещенията? Защото има такава статия, пък в темата се коментират други препарати, за този не се споменава. И още нещо за същите плочки - около една година след поставянето им забелязах, че една започна да се пука и да се разслоява отгоре. Как мога да спра това разрушаване, защото си представям с времето какво ще се получи. Не знам дали обясних добре, ще се опитам да пусна снимка. Благодаря предварително на тези, които решат да ми помогнат.
Ето я и снимката на плочката.
Не, за съжаление, не успявам засега със снимката.
Снимката:

Прикачен файл

plochka.jpg
plochka.jpg (49.45 KиБ) Видяна 9607 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Плочки в които се просмуква вода!" | Включи се в дискусията: