Мечтата на всяка домакиня
slavckc - специалист
Здравейте! Имам отвор в отдушника, горе до тавана, в който ще включа тръбата от аспиратора. В инструкцията на сушилнята пише, че въздухоотвода не трябва да бъде по-дълъг от 2 м., т.е. не мога да го свържа към горния отвор на отдушника и ще трябва да пробия още един, но долу до пода. Във връзка с горепосоченото имам следните въпроси:
1. Допускат ли се два отвора в отдушника, като единият е до тавана, а другият до пода?
2. Ще има ли проблем, ако в долния отвор включа тръбата на сушилнята?
3. Възможно ли е да влиза миризма от отдушника в сушилнята?
Може да изглеждат тъпи въпросите, но ще се радвам, ако ми дадете някакви отговори или идеи.
Тани - модератор
За къща или блок става въпрос? Ако им сложиш клапи , не би трябвало да имаш проблеми!
slavckc - специалист
Четири етажна тухлена кооперация, пред акт 16. Аз съм на втория етаж. Предполагам, че се намират лесно тези клапи? А дали въздушния поток от сушилнята ще е достатъчно силен да отвори клапата? Като четох инструкцията, останах с впечатление, че въздуха, който излиза не е с голяма сила.
Тани - модератор
В такъв случай клапите са почти задължителни! Ако съседа ти от долу пържи риба , надали би искал изходящия въздух от неговия аспиратор да влиза в твоята кухня! Някои модели аспиратори си имат вградена такава клапа. Но се продават и отделно. Дали сушилнята ту ще отвори клапата може да определиш само опитно!

Тема "Отдушник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: