• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Става въпрос за прост механичен регулатор на тяга http://lakal-bg.com/product/id/265 В твоя случай тъй като преместваш горивната зона надолу трябва да преместиш и клапата за въздух тъй като в този вид е безполезна.
шоп - майстор
Според мойте разбираня за топлотехника тези регулатори са излишни и аз моя съм го махнал. За да имаме добро горене и макс КПД е нужно достатъчно количество кислород. Колкото повече толкова по-добре. Слагаме гориво в камерата и какво правим с този регулатор? Спираме кислорода-горенето не е оптимално. Няма окислител и получаваме едно тлеене с което намаляваме КПД то. Моите идеи са в посока 3-4-5 часа бурно горене като в ковашко огнище-затоплянето на 6-7 кубика вода до 70-80 градуса и после с малка циркупалционна помпа топлината се разпределя 1-2 до 3 дни в зависимост от топлозагубите на имота.

Преди години с 4 кубикови цистерни в селата около София където имаше свободно изливаща се минерална вода с 60-90 градуса предприемчивите се отопляваха без пари.
Radoslaw - специалист
[quote="шоп"]Според мойте разбираня за топлотехника тези регулатори са излишни и аз моя съм го махнал. За да имаме добро горене и макс КПД е нужно достатъчно количество кислород. Колкото повече толкова по-добре. Слагаме гориво в камерата и какво правим с този регулатор? Спираме кислорода-горенето не е оптимално. Няма окислител и получаваме едно тлеене с което намаляваме КПД то. Моите идеи са в посока 3-4-5 часа бурно горене като в ковашко огнище-затоплянето на 6-7 кубика вода до 70-80 градуса и после с малка циркупалционна помпа топлината се разпределя 1-2 до 3 дни в зависимост от топлозагубите на имота.

Преди години с 4 кубикови цистерни в селата около София където имаше свободно изливаща се минерална вода с 60-90 градуса предприемчивите се отопляваха без пари.[/quo

Само да споделя,не съм си и прдставял,че подаването на въздъх има такова значение за горенето.В универсалната горелка степените на вентилатора са 12,предсатвете си какво регулиране само става.Повишаване на мощноста от 0 до 100%.Извинявай ,но наистина не си прав ,че не вярваш на тези неща.Не откривай топлата вода.
шоп - майстор
Говорим за различни неща
Вентилатора ПОДАВА въздух и подобрава изгарянето
регулатора на тягата принципа му е да СПИРА притока на въздух

Вентилатора е хубаво нещо, но още по-хубаво, просто и ефективно нещо е комин с голяма тяга.
VLADO66 - майстор
шоп написа:
Говорим за различни неща
Вентилатора ПОДАВА въздух и подобрава изгарянето
регулатора на тягата принципа му е да СПИРА притока на въздух

Вентилатора е хубаво нещо, но още по-хубаво, просто и ефективно нещо е комин с голяма тяга.
Регулатора на тяга не работи он/оф, а притваря и отваря вратичката в различна степен.Якото бамкане на котела отвежда топлината през комина към околното пространство.И още нещо-при дървата има вторично горене/пиролизен газ/.
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:
Изжинявай ,приятелю за какви вратички ми говориш,контролера на универсалната горелка само дето свирки не прави.Казах само ,че я подарих на едни момчета от велинград и естествено запален котела на дърва и въглища ,запален веднъж спиране няма ето това е разликата с електронен коннтролер,това би тябвало да го знаете по добре от мен .аз се занимавам с такива неша ,но съм далеч от топлотехниката ,просто от няколко години ми нещо като хоби.Но признавам ,дразня се от полемиката в форума.В полските и чешки форуми ,откъдето тругнах преди няколко години,наистина се води диалог ,кой какви проблеми иам ,как го ерешил.Тук тишично по български ,всеки си гледа интереса.SS-1 Жяло лято орева орталака с проблемите си,сега ,когато има какво да каже има един от най хубавите котли българия, трябва да му вадиш думите от устата .Типично за българина,не че съм очаквал нешо друго.Съжалявам ,ако съм малко краен,но наистина в България ,трябва да си променим мисленето ако искаме нещата да тръгнат към по добро
Регистрирах се във Вашия форум, не за да "орева орталъка", а за да получа компетентно мнение по въпроси, на които не мога да получа адекватни отговори в нашия град. В крайна сметка си купих котел, монтирах си го сам понеже ми поискаха 2000 лв за монтаж без арматура и 4-пътен вентил, а само за конкретна оферта трябваше да чакам 14 дни и после да договарям срок за изпълнение и начин на плащане. Сега си го ползвам. Питайте и ще пиша, но не искам да се излагам пишейки глупости. Не ми е специалност това и от топлотехника НЕ разбирам. Проблема е обаче, че и в Търговище и околностите специализираните фирми нямат специалисти и са по-некомпетентни и от мен. След като вече го монтирах видях брошура на търговищка фирма, която предлага подобно нещо на половин цена. Звънях да питам, че мой приятел също се нуждае от такова нещо, но и за тези котела представлява черна кутия-загадка.

С удоволствие ще отговоря на Вашите въпроси /стига да мога/.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Radoslaw написа:
Изжинявай ,приятелю за какви вратички ми говориш,контролера на универсалната горелка само дето свирки не прави.Казах само ,че я подарих на едни момчета от велинград и естествено запален котела на дърва и въглища ,запален веднъж спиране няма ето това е разликата с електронен коннтролер,това би тябвало да го знаете по добре от мен .аз се занимавам с такива неша ,но съм далеч от топлотехниката ,просто от няколко години ми нещо като хоби.Но признавам ,дразня се от полемиката в форума.В полските и чешки форуми ,откъдето тругнах преди няколко години,наистина се води диалог ,кой какви проблеми иам ,как го ерешил.Тук тишично по български ,всеки си гледа интереса.SS-1 Жяло лято орева орталака с проблемите си,сега ,когато има какво да каже има един от най хубавите котли българия, трябва да му вадиш думите от устата .Типично за българина,не че съм очаквал нешо друго.Съжалявам ,ако съм малко краен,но наистина в България ,трябва да си променим мисленето ако искаме нещата да тръгнат към по добро
Регистрирах се във Вашия форум, не за да "орева орталъка", а за да получа компетентно мнение по въпроси, на които не мога да получа адекватни отговори в нашия град. В крайна сметка си купих котел, монтирах си го сам понеже ми поискаха 2000 лв за монтаж без арматура и 4-пътен вентил, а само за конкретна оферта трябваше да чакам 14 дни и после да договарям срок за изпълнение и начин на плащане. Сега си го ползвам. Питайте и ще пиша, но не искам да се излагам пишейки глупости. Не ми е специалност това и от топлотехника НЕ разбирам. Проблема е обаче, че и в Търговище и околностите специализираните фирми нямат специалисти и са по-некомпетентни и от мен. След като вече го монтирах видях брошура на търговищка фирма, която предлага подобно нещо на половин цена. Звънях да питам, че мой приятел също се нуждае от такова нещо, но и за тези котела представлява черна кутия-загадка.

С удоволствие ще отговоря на Вашите въпроси /стига да мога/.
На половин цена ,абсурд.От няколко години следя ,какво става с тези котли и горелки.Признавам ,първо попаднах на чехите.Оказа се ,както се изказа един приятел,че те са евреите на европа.Купуват от полша и го преподават на двойна цена.самите чехи,ходят и си купуват котлите от полша .Между другото сайта auto kotle е мой.Не искам да печеля ,както се изрази някой от вас.сас сина го направихме сами ,като за без пари е нещо.Да ако ,дам някой лев ,ше стане по добър ,пък и бях го зарязал.Това ,което ти предлагат от търговище е предполагам булгарски котел с полска горелка .Така наистина излиза на половин ,че и повече по евтино.Това е и смисъла за пореден път го повтарям ,ако имаш котел ,защо тябва да купуваш нов.
А наистина ,предполагам не само а мен но и за всички ,ще бъде интересно ,как с едържи котела с различните горива,въглища ,пелети ,чипс ,стърготини.Може ли да ги гори.как ги гори?
VLADO66 - майстор
А котела на Baymak на какви пари е?
Radoslaw - специалист
VLADO66 написа:
А котела на Baymak на какви пари е?
Извинявай ,за каккъв котел питаш?Знам за българските ,един колега тук ми го прати .А знам за един приятел ,който си купи полска горелка 35кв и му направиха 40кв ,котел 4 ходов ,който по нищо не отстъпва за полските не съм сигурен но за турските с сигурност.Цената е 20 лв за коловат.Тоест 40 кв е за 85о лв.Комплекта с горелката излиза кум 2500-2600 лв.мисля .че цената си заслужава
s_s1 - специалист
@Radoslaw: За тази фирма говоря, но не намерих сайт. Говорих по телефона само гледайки брошура/флаер.
http://www.business.bg/f-24976/eskejp-grup.html
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: