• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички въпроси за вилата.
housedoktor - майстор
Няма начин да не се заблатява.Ако имаш циркулация на водата ще е по малко.А и самото езерце се стабилизира след време от растенията в него.Ако сложиш химикали ще премахнеш всичко живо от него .Аз самият имам проблем с няколко жабки вътре:)) Тук има малко инфо http://www.beautifulbritain.co.uk/htm/p ... _pages.htm
liliq - помощник
Мерси за отговора , доста съм чела ама от личен опит ме интересуваше мен! Водата циркулира , а животинки не гледам и нямам намерение да гледам, ама ако не го почиствам през няколко дена нищо чудно да завъдя домашни любимци - жабки
:lol: :lol:
tedi1 - специалист
Ето какво си купихаз, поточно синът ми донесе от Германия. Напролет ще го правя, дано да стане красиво.
http://cgi.ebay.de/Gartenteich-Komplett ... dZViewItem
housedoktor - майстор
Имам такава помпичка и гледката доставя истинска наслада.:)Апропо дайте някой съвет какво да правя с жабите:)
liliq - помощник
Мойта помпичка е същата, но се замислям да я сменя за да изхвърля водата по- високо......за жабите , тинясването и миризмата - честно казано имах една комбинация от препарати, които ми дадоха от един хотел на морето , (естествено познати , но не пряко на мен) :wink: бяха ми написали хората какво слгат в басейна та водата им беше чиста през целия сезон , макар , че няма циркулация и никакво допълнително почистване...но съм забутала листа и не мога да го открия :sad:
pecito82 - помощник
За жабите се сещам да си вземеш водна змия или щъркел, :? а за зеленясването си пусни толостолопчета вътре, виждал съм язовири зарибени с толостоп водата е кристална, тъкмо ще си увеличиш жиротинките , а и като засадиш някой друг бор ще стане перфектно :)
spec - специалист
От скоро имам фонтан с водопад в двора и се сблъсках с проблема с почистването на водата. Чувал съм за някакви хапчета (препарати, химикали), които се слагат и спестяват източването на водата. В случая това дори е недостатъчно, защото отлаганията по камъните и дъното си остават. Моля ако някой има инфо да сподели, че в гугъла не открих нищо подобно.
Мисля, че обема му не е повече от 150 литра. Ето какво представлява:

Прикачен файл

Fontan.jpg
Fontan.jpg (193.09 KиБ) Видяна 34080 пъти
CnapKu - специалист
Еха супер е ! Хвърли насам инфо как си го направил :)
Duke_BG - специалист
spec написа:
От скоро имам фонтан с водопад в двора и се сблъсках с проблема с почистването на водата. Чувал съм за някакви хапчета (препарати, химикали), които се слагат и спестяват източването на водата. В случая това дори е недостатъчно, защото отлаганията по камъните и дъното си остават. Моля ако някой има инфо да сподели, че в гугъла не открих нищо подобно.
Мисля, че обема му не е повече от 150 литра. Ето какво представлява:
от акавариумите знам че за да не зеленясва дебита на помпата с която циркулира водата трябва да е такъв че за едн час да превърта целия обем от 3 до 5 пъти
т.е. ако обема е 150 литра ти трябва помпа 450 - 750 литра / час и е добре тази вода да минава по водопадчето - при по-голяма площ на водопадчето насищането с кислород може да успее да компенсира и по-малък дебит на помпата
spec - специалист
Помпата ми е 2000 л/ч, но не работи постоянно. За сега не зеленясва водата, но помътнява, камъните стоят "лигави"... Бих искал да има вид като в басейн - бистра. В момента го постигам с източване - поливам си тревата и го пълня отново. Ако някой има познания да ги сподели.
liliq, ти откри ли нещо?
А инфо за изработката ще има, но по-нататъка, че е доста за писане.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Малък изкуствен водопад" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: