• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tupalka - специалист
:? Леле как се изложих! Добре, че ме хванахте на тясно и пак смятах. В тръбите имам около 40л. +32 котел стават над 70л. Това означава, че ми трябва 7л. разширителен съд. Да търся ли такъв или да оптам с 5 литровия като го напомпам на 2 бара.
LazarGanev - "Велик майстор"
:goodman:
Два бара е прекалено много. Пробвай с 1 бар. Ама наистина е малък този съд. Сигурен ли си че си обезвъздушил добре подовото? Как го направи?
tupalka - специалист
Добре, ще търся по-голям. За обезвъздушаването направих го от колектора всеки кръг по отделно директно от водопровода докато не излезе плътна струя вода без въздух. При затворени кранове на подовото напълних котела с пропилен гликол и допълних пак с водопровода. Включих помпата за известно време на студено, след което запалих котела. Сложил съм авт. обезвъздушители на двата колектора и най-високата точка на тръбите към бойлера. Известно време се чуваше шум от тръбите, но вече го няма.
Krelion - специалист
tupalka написа:
Разширителния ми е 5 литра при 40 в системата. Ще го сваля утре и ще го напомпам на 2 атм. да видя дали ще има резултат.
Не можеш ли да го напомпаш,без да го сваляш?
tupalka - специалист
Здравейте отново, след няколко години безпроблемна работа на системата, се появи нов проблем. За два дни ми падна налягането от 1,5 до 0. Вчера пак го напълних и сутринта беше на 0,6. Под целия етаж, който отоплявам има мазе, където е и котела. На тавана в мазето на едно място се показа мокро петно, което тази сутрин се беше уголемило и явно там е отишла водата. Краката ми се подкосиха при мисълта за спукана тръба, но явно това е реалността. Тъй като в зоната на петното минават тръбите на няколко от кръговете, планирам да сложа спирателни кранове и на изходния колектор (за сега имам само на входния) и един по един да ги спирам, докато не попадна на проблемния. Ще го затворя, за да може да работи отоплението, докато го оправя. Другия проблем е, че под замазката за подовото съм сложил найлон и е много вероятно теча да не е на мястото с петното, а там да е най-близката точка в която водата е намерила пролука в найлона. Видях, че се предлага услуга за откриване на подобни течове с термокамера, и ако някой е минал по този път, моля за съвет.
  • 1
  • 2

Тема "Загуба на налягане в система с водно подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: