Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
А ти откъде знаеш, че този за 20 не си заслужава парите, а онзи за 80 - си ги? :)
VLADO66 - майстор
Chefo77 написа:
А ти откъде знаеш, че този за 20 не си заслужава парите, а онзи за 80 - си ги? :)
Имал съм 2 машнки на тази фирма които предадоха богу дух след дълъг и разнообразен живот. :) Не желая за казвам марката защото настоящата тема е за други марки.
stan73 - майстор
VLADO66 написа:
Chefo77 написа:
Имал съм 2 машнки на тази фирма които предадоха богу дух след дълъг и разнообразен живот. :) Не желая за казвам марката защото настоящата тема е за други марки.
Питам конкретно и директно: машините които си имал какви бяха точно - РТР Премиум, РТР Макс или само РТР ? Ако са от последният тип е нормално не само да се чупят, а направо са си опасни (всичките такива, които гледах бяха с недопустими според мен дефекти за високооборотна машина) ? (подозирам, че си имал РТР ? )

П.П. А относно 3 годишната гаранция в ЛИДЛ и Кауфланд: налагало ми се е да я ползвам - нося нещото на касите, викат шефа на магазина (ЛИДЛ) или на информацията (Кауфланд). Или го вземат за ремонт или ми връщат парите - ако искам. Винаги са били коректни, никога не са ми правили проблеми и затова си пазаря спокойно (вярно в моята част на града няма техни магазини, но така или иначе ходя нататък за храна 1 или 2 пъти седмично). Така, че не може да се каже, че съм губил време, за това, че съм ходил специално за рекламации. Съжалявам, ако звучи като хвалба, но съм доволен от отношението и в двете вериги (както и в някои други де), освен това аз съм про в съвсем друга област и инструментите ги ползвам из къщи когато се наложи любителски, а в случай, че съответният загрее - го спирам да изстине (но и рядко се е налагало). В случай обаче, че професионалистите майстори си вадят хляба с инструменти и ги ползват в натоварен режим по цели дни (а понякога и повече) е нормално да си вземат и професионални инструменти (на съответната цена), а не да си вземат някаква евтинийка, да и скъсат гъз*т от работа и после да се оплакват, че се е счупила като е прегряла (доста такива мнения срещнах тук...) !
П.П.2 Понякога ръцете на китайчетата трепват и пускат по нещо любителско, много качествено, което въпреки скромната си цена би станало даже и за професионални цели (лично съм виждал, а и имам няколко такива машини с марките Бъджет, Аинхел и Парксаид), но това повече трябва да се счита за бонус/изключение...
mitko64 - майстор
RTR Max са същите боклуци, поне моторната им коса. Направо ми побеля главата с една такава, а се изръсих 170лв., още не мога да ги прежаля.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
RTR Max са същите боклуци, поне моторната им коса. Направо ми побеля главата с една такава, а се изръсих 170лв., още не мога да ги прежаля.
Върни я, нали за това са гаранциите.
VLADO66 - майстор
Машинките не са RTR.Няма лошо/пак повтарям :) / в тази практика-евтина неремонтнопригодна техника която директно се заменя.Всичко е добре изчислено,даже и факта че някой може да злоупотребява като ползва оборудването за профи цели и го връща през ден.
mitko64 - майстор
stan73 написа:
mitko64 написа:
Върни я, ама Топливо не е Лидл.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
stan73 написа:
mitko64 написа:
Върни я, ама Топливо не е Лидл.
Значи и на теб ти е ясно вече, че има значение какво от къде се купува... ;)
mitko64 - майстор
Моят принцип е моторни инструменти само на щил, тази я взех за тъста. Косих едно лято 5-6 пъти по половин час и беше добре. На другото лято проблем след проблем- по цял ден човъркам и тунинговам.
stan73 - майстор
Даже и в Кауфланд съм виждал моторна коса (пак беше някакво куче за около 150 лева, аз от там си купих електрическа - Дайе Туулс (засега нямам проблеми с нея)). Но ако я беше купил от там и в последствие си с проблеми - можеше да им я върнеш. Кауфланд и ЛИДЛ са под една шапка и политиката при рекламации е еднаква.

П.П. На мнение съм, че това е правилно. Привидно би трябвало да имат загуби от връщането на някои стоки, но пък така предполагам печелят много повече клиенти и оборот заради отношението и сигурността, която изпитват последните... (сетих се и за друго - предполагаме, че нещо се е повредило, вероятно връщането/подмяната и т.н. ще се комбинира и с пазарене на най-различни неща пак от там и така те пак са на печалба...)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: