Мечтата на всяка домакиня
emo_peev - специалист
Здравейте на всички, бладарности на модераторите че най сетне ме регистрираха.

Имам следната идея за абсорбатора вкъщи:
Искам да сложа външен мотор на абсорбатора /качен на покрива/, денивелацията е три метра.
Този вариант ми е наложителен защото в кухнята са ми нужни два канала на засмукване, един за плота и един за фурните, /на различни места са/.
Отделно ще избегна и шума от мотора.
обощавам идеята:
външен мотор, турбинен, около 700куб/час; три степени на скороста
клапи за управление на двата въздуховода, контролируеми - за тях имам идея как ще направя
управление чрез сензорни бутони на 12V прав. /налага се зариди факта че всички уреди със такива бутони/

Нужна ми помощ с информация за подходящ вентилатор и за сензорни бутони, примерна схема за упраление на всичко.
предполагам че май не описах всичко подробно , ако трябва ще се допълня
dobromir.marinov - специалист
Най - вероятно имаш пред вид аспиратор.
Излишен разход е да слагаш аспиратор за фурната ,защото няма да има ефект.Но ако твърдо си решен, по добре си направи вентилационна система.
emo_peev - специалист
принуден съм да направя, защото фурните отделят миризмите и влагата във фкафа.
vasilisa_ani - помощник
:)
Последна промяна от vasilisa_ani на нед фев 03, 2008 11:48 am, променено общо 2 пъти.
emo_peev - специалист
shadowman написа:
Предлагам три избора, ти решаваш.

http://kufnq.hit.bg/1.JPG
http://kufnq.hit.bg/2.JPG
http://kufnq.hit.bg/3.JPG

Извинявай, но разбрах какъв е смисъла да избирам от това което предлагаш.

При мен кухнята е готова, фурните и керамичния плот са различни места. затова съм пуснал два ръкава за аспирация, които се събират в един общ на стената.
Ако сложа аспиратор за плота и вентилатор за фурните, ще направя ел.клапи за затваряне на ненужния ръкав .... но е неудачен вариант, проверено е.
най добрия е външен вентилатрор със достатъчна сила на всмукване, но на нашия пазар как да го намеря а?
shadowman - майстор
Емо, това бе за vasilisa_ani, която незнайно защо си е изтрила постингите.
Относно твоя проблем... нещо не мога да схвана намерението ти. От доста време правя кухня и никъде не съм монтирал два аспиратора, ако шкафа с фурната е под аспиратора то не очаквай да смуче, а да правиш нещо (или както си го направил) зад фурната аспиратор за мен е нещо ново, дори се чудя дали ще има някакъв смисъл. Готвейки във фурната ти каквото и да сложиш да смучи няма да успеш да постигнеш 100% резултатност, отваряйки врата на фурната то веднага миризмите и парите излитат навън, как ще ги уловиш не знам.
prascho - майстор
кухнята на втората снимка много ми хареса и странното е, че помещението е сходно с това в нашата кухня. Дори плочките са подобни но не са редени по диагонал. Разликата е, че в левия ъгъл имаме и комин. Но в сравнение с тази кухня от снимка номер 2, нашата правена преди 6-7 години е осрана.
Последна промяна от prascho на пон фев 04, 2008 7:51 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
prascho написа:
Разликата е, че в левия ъгъл имаме и кумин. Но в сравнение с тази кухня от снимка номер 2, нашата правена преди 6-7 години е усрана.
кОмин и Осрана май се пише :lol:

Тема "Абсорбатор със външен мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: