Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chano - специалист
ferrari4456 написа:
Това за пижамата не го разбрах.
Имах един приятел с работилница и го обираха много често и си заваряваше вратата вечерта и сутринта я режеше с флекса, беше си оставил един контакт отвън и така. :mrgreen: Спряха кражбите.
ми преди без райберчетата бях в постоянна боина готовност и спях с дрехите.....а сега е спокоиствие и си обличам пижамата.
chano - специалист
mitko414 написа:
Масивни са, да, но зависят от двете видии, които ги държат.
Аз избрах да сложа по два броя на прозорец от този тип, поне цената на райбера е повече от прилична.
Вярно е, че имаше малко занимавка по боядисването им предварително, но пък ставаше бързо, направо ги потапях в кутията с боя.
така,обадих се на момчетата от www.technohands.net за райберите и ги питах за винтовете дали ще държат,казаха че държат но трябва да минат през шината на дограмата -желязната,но ми казаха ако искам още по яко да стане да сложа дюбели,това и направих,стана яка работа наистина,сега взех за вилата и са на промоция но незнам до кога свалили са ги на 9 лева дюбелите ги взех с резба на винтове и мисля че сега може да влизат само ако строшат стъклата...
mitko414 - специалист
Може ли снимка или линк за дюбелите?
Идеята им да не е като тези за гипсокартон?
hidrazin - майстор
Цената на райбера е шокираща. Токова пари за нещо дето не върши никаква работа? Ще забави крадеца 2-3 минути.
:partyman:
chano - специалист
относно отварянето на дограма,някъде бях писъл но не го намирам затова ще се повторя,аз взех от няколко места райбери по 1-2 броя, най сполучливи се оказаха тези от www.technohands.net само да не прозвучи като реклама,ако искате всички пазя и ще видите каква е разликата не че и другите не стават но ми се виждат мноого слаби а на някои даже и средната част е от пластмаса,та по въпроса слагат се по 2 на прозорец поне така ме посъветваха от сайта,идват с доста дълги винтове но ми казаха да ги хвана с дюбели за по голяма сигурност и така направих на едните прозорци са ми с винтове на другите с дюбели,с винтовете също е много здраво защото тези винтове както казах са дълги и минават през металната шина на прозореца (в пластмасовата дограма има вътре метална шина) но аз вторите който поръчах от technohands.net ги монтирах с дюбели железни трябва да ви кажа че става много здраво и едва ли ако са сложени и двата райбера ще може да се влезе освен ако не счупят стъклото което ми се вижда малко трудно с този съклопакет.Та това съм направил за момента и си мисля че е доста сигурно райберите са доста здрави и са надежни поне според мен,сега и на вилата ще сложа но гледам че в сайта нямат кафяви в момента а там ми е кафява дограмата.ако нещо съм пропуснал в този сайт пише доста неща даже има и статии :) за райбера ха......... старият изпитан райбер----постарали са се но си заслужават.
Дано съм бил полезен.
chano - специалист
между другото виждам сега че има намаление на райберите в technohands.net,отговарям на по горно мнение защото не знам как точно на него да отговоря,лично мен ме устройва защото ще взема по голямо количество,миналата седмица купих същите от един китайски продавач 6 броя на по ниска цена,нямат нищо общо с тези, ако някои има желание мога да му ги продам по 7лв.за един брой толкова дойдоха до тук с доставката,единя е леко ожулен на другия му липсва един повдигач а останалите 4 са горе долу в добро състояние но са с пластмасова вилка в средата,абе рискувах малко ...........ха райберите са бели.
velsi - Почетен майстор
Нещо започваш да движиш по ръба с тези райбери... :? Считай се предупреден.
hidrazin - майстор
Е ами той човека само пет пъти споменава фирмата продаваща тези скъпи боклуци. :)
chano - специалист
hidrazin написа:
Е ами той човека само пет пъти споменава фирмата продаваща тези скъпи боклуци. :)
ако смятате че имам нещо общо изтрийте фирмата,просто споделям опит и за цената може да се поспори но че не са боклуци не са.ако имате идея за нещо по сигурно за прозорци моля кажете да се възползваме и ние,аз специално съм обиран два-пъти и ще е добре да не се случва и на други хора
vk - специалист
Моето предложение, за живущите на 1-ви етаж е да се търси начин да се монтира инфрачервена бариера , на 1 метър от сградата или ако не може - на перваза на прозореца. така още отвън като се появи някой ще сигнализира вътре.

Тема "СПЕШНО ПОМОЩ ЗА ПВЦ ДОГРАМА ПРОТИВ КРАДЦИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: