Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
Става дума за проблем със заточваща машина на Тормек
Имам специфичен проблем със втулката на мотора която се зацепва със гуменото колело и докато се върти със времето се отделят някакви гумени парченца или гумен прах от колелото-защо така?
Машината е купена преди няколко дни.
Снимал съм видеоклип от инструкциите ама не разбирам на английски какво казва той и със шкурка ли полира гуменото колело? или с нещо друго?
Качвам снимки и ще видите как се уплътняват гумени парченца на втулката на мотора

Прикачен файл

IMG_9264.JPG

Прикачен файл

IMG_9262.JPG
IMG_9262.JPG (98.33 KиБ) Видяна 2306 пъти

Прикачен файл

IMG_9261.JPG
IMG_9261.JPG (77.44 KиБ) Видяна 2306 пъти
EDI - майстор
Не съм специалист, ама такова отлагане ми се струва, че си е нормално, все пак притискат се метал и гума.А втулката дори не е полирана, ами стои рошава, като гледам на снимката.
Някой ще ми преведе ли какво казва човека от клипчето?
Качил съм кратък клип на видеопрезентацията който беше в комплекта - http://vbox7.com/play:df6f4bc2b8
mania - напреднал
След 8-ма секунда на клипа:
"По време на транспорта или ако машината е била неупотребявана дълго, тънък слой може да се образува по повърхността на гуменото движещо колело, който може да повлияе ефективността на задвижването. В този случай се почиства като се притиска едра шкурка и се държи няколко секунди докато колелото се върти. Добре е това да се прави и без това, например, веднъж годишно или ако повърхността стане покрита със ситен дървесен прах. Сега може да монтирате придържащото колело, като се убедите, че пинчетата..."
Мерси за превода :partyman: Мислех че съм се прецакал за толкова пари. Ама няма и да преведат тия упътвания мамка му ,все се стискат...
themask - специалист
Да попитам в тази прашасала тема - откъде купи машинката, за какви пари и какви са отзивите за нея?
:partyman:

Тема "Проблем със машина на TORMEK 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: