Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mladkal - майстор
Благодаря! Отивам до работилницата да взема правилен инструмент (ключ) и ще пробвам. по-късно ще пиша отзив!
На изказалите се до сега искренно БЛАГОДАРЯ!
nikolovvd - майстор
[-X В Никъкъв случай не пипай гайки 1 и 3, а гайка 2 е препоръчително да се завива и развива с ръка, защото проблема от контакта на метал с пластмаса е като среща на камък и яйци. :yawinkle:
mladkal - майстор
Свалих пластмасовта част на единия неработещ радиатор. За сверка свалих и на едни работещ (пете глидера в антрето) видимо нямат разлика по това на кой колко му стърчи пъпката!?... Следващи насоки и предложения, господа!?

ПП.На принципа на сравнението и опит- грешка. Натиснах с ръка и отверка иглата на работещия. Усилието не е малко, но е преудолимо.Даое се чува как се спира и тръгва циркулацията в радиатора. Натиснах и иглата на неработещия радиатор. Усилието е огромно и почти не може да се помръдне. Т.е. иглата е заяла. ОТ тук нататък как е редно да постъпя, за отстраняване на проблема!?

Прикачен файл

vent 001_nonfunc.jpg неработещия радиатор

Прикачен файл

vent 002_func.jpg работещ.
VLADO66 - майстор
Обезвъздуши ли лирата :? -там трябва да е най-високото място в системата.Затвори секретните кранове на работещите радиатори и пак обезвъздуши неработещите.
mladkal - майстор
Владо, НЕ! Лирата е в банята и никога не съм я ползвал. Дори никога не съм я обезвъздушавал. Отивам да го сторя. - ОБЕЗВЪЗДУШЕНА Е И ТЯ!
LazarGanev - "Велик майстор"
Напръскай малко с WD40 и се опитай да извадиш с клещи стержена. Разхлаби малката месингова гайка. Трябва да го раздвижиш
VLADO66 - майстор
На този модел вентил стержена в отворено положение стърчи 3-4мм.
mladkal - майстор
Владо, не стърчи повече от има няма 2мм...дори и на работещия радиатор...
VLADO66 - майстор
Направи каквото каза Лазар,като гайката я разхлабваш не повече от половин оборот.
mladkal - майстор
Радиатор в спалня две, който бе по сибирски умрял от студ тръгна. След свалянето на пластмасовата част от термоглавата и по идея на Лазар Ганев иглата (стержена) бе раздвижен с натиск и мъничко WD40.
Благодаря на всички вас.
Отивам да се преборя и с другия радиатор по вече отработената схема.
Стержена, както колегата спомена по-горе на истина при отворено положение стърчи доста повече от колокото до преди малко. Раздвижени смазан вече всичко е наред и бялата мечка в стаят нна хлапето взе да се припотява :)

КОЛЕГИ, БЛАГОДАРЯ ВИ за оказаното съдействие! =D>

ПП. Сега сина ми няма да се вре всяка вечер при нас в спалнята и по цяла вечер да ме рита...знаете къде. :)
Последна промяна от mladkal на пон дек 09, 2013 1:06 pm, променено общо 1 път.

Тема "Проблем с парно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: