• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sof - специалист
Човек ти ги съсипа ! Найстина добър заваръчен шев !
gogo7777 - майстор
Човек ти ги съсипа !
Съсипан съм :wallbash: :igitt:
reingar-x - специалист
Колеги не знам защо се обиждате и заяждате,вместо да се радваме ,че най-после имаме Български производител на инверторна техника.Какво лошо има,че колега от форума е правил тест и е написал резултата,даже за мен е по-добре да има още подобни мнения за произведените от (pansim) машини тъй като съм мераклия за една от тях още повече,че ще има нови модели.
juvesan - специалист
Защото цялата работа се забърка, когато се смесиха професионалните с любителските машини и невъзможността да се разделят чисто... тогава покрай сухото изгаря и зеленото :drinkers:
agj - майстор
reingar-x написа:
Колеги не знам защо се обиждате и заяждате,вместо да се радваме ,че най-после имаме Български производител на инверторна техника.Какво лошо има,че колега от форума е правил тест и е написал резултата,даже за мен е по-добре да има още подобни мнения за произведените от (pansim) машини тъй като съм мераклия за една от тях още повече,че ще има нови модели.
Колега,аз обичам да съм точен и ясен в това което пиша , НО ако не съм го написал разбираемо ще трябва да уточним -ЧЕ НЕ оспорвам качествата на машината на Пансим и няма как това да стане, защото съм я виждал само на картинка!
Оспорих само ,написаното за евтините китайските машини с който съм работил и имам лични впечатления от тяхната работа!
Ако има още нещо което трябва да уточним -казвай го -ще уточняваме!
8180 - майстор
Мисля, че точно на разбиращите би трябвало да е ангажимент по-неразбиращите да получат правдива, ясна и на место информация тук.
Аз няма как да им я дам. Мога само да ги предпазя от двусмислена (безсмислена) такава, като затрия поне 2-3 стр. :?
Разчитам....
reingar-x - специалист
Аз пак да подчертая,че във спора се ражда истината и за все пак за това са форумите,където човек да сподели,попита за мнение и най-важното да направи избор.Според мен машините не трябва да се делят само на професионални и любителски,а на добри и задоволителни за парите които са дадени,до машини които човек трябва да избягва.Все пак който иска машина която работи качествено,не би трябвало да плаши от цените на марките доказали се в бранша?Мой познат си поръча преди години от една групова поръчка,от друг форум инвертор Stalwerg 140A.Машината я купи за резерв,тъй като има Miller с идентична мощност и екстри но за повече ако не и двойно пари.Ще споделя моето мнение,тъй като аз не съм професионалист при пробата между двата освен,че китаеца по-трудно палеше и работеше с базични електроди не забелязах.Но когато майстора и негов собственик направи пробата,си пролича кой какво може.В заключение ще кажа,че за обикновения потребител е важно да си свърши каквото има за работа и с това приключва и от тука се почва защо за нещо уж едно и също да се дават двойно и тройно пари.
pansim - майстор
Забележката от модератора е правилна, и ще се опитам да внеса малко яснота според моите виждания по въпроса.
Китайски стоки има много и с различно качество. Това с пълна сила важи и за инверторите.
Има инвертори които покриват своите спецификации, и такива които имат само надписи с гръмки параметри. Кой на какво ще попадне по пазарите, си е негов проблем. Не може да се купува техника на кило, и да искаме да е читава. Лично аз подобна машина без да я тествам и да имам гаранция, не бих си купил никога.
Явно в Китай има огромен брой производители, а може би и търговците заявяват различни по качество и цена стоки.
При мен са идвали за ремонт почти еднакви на външен вид машини с абсолютно различна електроника вътре!!! Освен това НАПЪЛНО еднакви по цвят и надписи инвертори съм виждал с различен брой транзистори и диоди :) т.е. в единия са икономисани, но надписа 200А си е там :cool: :axe:
Съвета ми е - не се лъжете по ниските цени и заявени огромни токове - просто ще бъдете излъгани.
Ако все пак се изкушите от ниската цена - вземете с вас човек който НАИСТИНА разбира от заваряване и си носете базични електроди, НОРД, EV50, ЕСАБ ОК48.00 или други подобни.
Максималния ток може лесно да се провери и без уред. Просто пробвайте 4мм базичен електрод. Гарантирано ше се усети има ли някой в кутията :) Ако няма възможност за тест - просто си тръгвате!
И още нещо - с рутилови електроди /тип ВЕЖЕН или подобни/ ВСЯКА машина работи що годе прилично.
Това не е гаранция за добра работа с останалите видове електроди.
Зависи колко е спестено от изходния дросел, на каква честота работи инветрора, каква му е ВАХ, какво му е напрежението на празен ход. Има китайски машини които до около 70-80 А са добри, нагоре нищо не става с базичен електрод, има пуснат клип от мен в тази тема преди време.
Към agj - колега по форум, ако утре пусна снимка на подобен заваръчен шев, направен с КРАКРА, или самоделен заваръчен трансформатор, това означава ли, че трябва всички в хор да възхваляваме пернишката саксия?
gogo7777 - майстор
Мисля, че точно на разбиращите би трябвало да е ангажимент
Понеже ща не ща се слагам при тях, многократно пиша моята гледна точка
От практична гледна точка, НЯМА китаец, който да ми е хванал окото. Причините са много и са свързани САМО в професионалната му употреба.
Това е истината.....това казвам.....нищо повече Аз нямам вина, че е такава.
Отново повтарям.....няма база за сравнение на шир-потребната техника с професионалната. Това са съвсем различни продукти.
Казват ми, че заблуждавам участниците.........че защо ми е да го правя?
8180 - майстор
reingar-x написа:
Аз пак да подчертая,че във спора се ражда истината
Съвършено вярно, с едно МНОГО ДРЕБНО УТОЧНЕНИЕ - НЕ ВЪВ ВСЕКИ СПОР!
То си е като сношаването - едни раждат, други си правят кефа, трети само го показват за аплодисменти. :)
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: